Rift om tomtene på Langelandsstølen

Rift om tomtene på Langelandsstølen

Da Blink Hus Valvatne sikret seg tomter til eneboliger på Langeland på Stord, hadde de allerede en lang liste med interesserte. Det resulterte i at 10 av 13 eneboligtomtene på Langelandsstølen forsvant før annonsering. Valvatne tilbyr også totalt 8 tomannsboliger (16 leiligheter) og 5 pro-sjekterte eneboliger i Langelandsstølen – et felt som salgskonsulent Bjørn Storebø i Blink Hus Valvatne har et helt spesielt personlig forhold til.

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Blink Hus Valvatne

– Jeg vokste selv opp på Langeland. Har mange flotte barndomsminner herfra og lekte mye i skogen der vi nå skal bygge boliger. Det er derfor ekstra stas at dette nå skal bli ny oppvekstarena for de neste generasjonene på Stord, smiler Storebø som forteller at de har kommet godt i gang med salget av de 16 leilighetene på Langelandsstølen.

– Det er fremdeles mulighet for å sikre seg en tomannsbolig på Langelandsstølen. Disse boligene blir levert nøkkelferdig og vil holde generell høy standard. Bruksarealet blir på 92 kvm og en kan velge mellom to eller tre soverom. Det er mulighet for finansiering av inntil 80 prosent av kjøpesummen til gunstige vilkår i Husbanken, sier Storebø som forstår godt hvorfor Langelandsstølen er et attraktivt område på Stord.

– Med fri horisont fra øst til vest, har Langelandsstølen strålende solforhold og sporadisk sjøutsikt. Nærhet til friluftsområdet i Skiphaugen og Landåsen, fasilitetene i sentrum og på Heiane, gjør også dette området ekstra attraktivt, sier Storebø.

Nøkkelferdige og valgfrihet

Det er rift om tomtene på Stord og da Valvatne sikret seg tomteområdet på vel 37 mål på Langeland, var det mange som fikk med seg nyheten. Derfor var listen over interesserte til eneboligtomtene lang, og før jul foretok Valvatne tildeling av 10 av 13 tomtene som var satt av til eneboliger.

Blink Hus Valvatne skal også bygge fem prosjekterte eneboliger med bruksareal på ca 127 kvm, mulighet for tre eller fire soverom og carport. Grunnarbeidet er alt i gang.

– Vi håper å komme i gang med bygging av disse så snart tomannsboligene er solgt, sier Storebø som ser for seg at de første kan flytte inn på Langelandsstølen påsken 2019.

Lettstelt på Ådland

Om ikke mange dagene, kan de første flytte inn i de flunkende nye leilighetene som Blink Hus Valvatne har bygget på Ådland på Stord. Totalt er det ni leiligheter  i bygget som ligger rett over Spar-butikken og fremdeles er et par av leilighetene ledige.

– Her skal det være enkelt å bo og med butikk, barnehage, skoler og sykehuset rett i nærheten, er dette aktuelle leiligheter for en stor målgruppe, sier salgskonsulent Bjørn Storebø i Blink Hus Valvatne.

Leiligheten er husbankfinansierte, noe som vil gi lave bokostnader.

– Her kan en velge mellom leiligheter med to eller tre soverom og det er livsløpsstandard og heis til alle leilighetene. Alle leilighetene har terrasse med gode solforhold, sier Storebø.

Valvatne satser videre i Sveio

Blink Hus Valvatne har bygget ut sentrum i Sveio i mange år og fortsetter satsingen med å sette opp et leilighetsbygg med ni leiligheter like ved Sveio omsorgssenter.

– Leilighetene vil holde god standard og en kan velge mellom to eller tre soverom. Det blir livsløpsstandard og heis til alle leilighetene og en har også mulighet for husbankfinansiering, sier salgskonsulent Bjørn Storebø i Blink Hus Valvatne som tror det blir stor interesse for disse leilighetene som vil ligge midt i Sveio sentrum.

– Folk ønsker å bo tett på butikker, skoler og andre fasiliteter og med mulighet for husbankfinansiering sikrer en seg også lave bokostnader, sier han.