Spør arkitekten

Spør arkitekten

 

Planløsningen er helt optimal i forhold til våre behov. Vi liker forslaget deres med at den nye stuen kan ha mønet himling. Vi ønske at stuen skal være lys og åpen.

«Huset fra 1963».

 

Hei Har laget et enkelt skisseforslag av tilbygget til boligen deres.

Som dere ser er husets bygningskropp forlenget mot sør hvor tilbygg er tilført samme type kledning og belistning som eksisterende bolig.

Ny terrasse mot vest er kledd med spiler for å ta igjen uttrykk ved inngangsparti og gi en moderne helhet på boligen. Fasade på eksisterende del er urørt.

Det er tegnet inn store glassflater i ny stue for å gjenspeile bruk og gi rikelig tilgang på naturlig dagslys. Et skrå vindu er tegnet inn i mønet mot sør for ekstra lysspill og romfølelse til rommet. Vindusplassering gir en fleksibel romløsning med mange møbleringsmuligheter.

De nye soverommene til barna i tilbygget får store vinduer som tilfredsstiller krav til dagslys og rømning.

Fra stuen er det mulig med direkte utgang til den nye terrassen via en stor skyvedør. Dette gir en naturlig kontakt mellom inne og uterommet. Rekkverket mot nord er tegnet noe høyere for å gi en lun krok for nordavinden.

Utvidet bruksareal utgjør 27% av samlet bruksareal. Da tiltaket er av mindre størrelse vil jeg anbefale å utføre tilbygget i henhold til minimumskrav i TEK 17. Vi mener at oppgradering av tilbygg utover minimumskrav kan virke noe urimelige sett i forhold til energibesparelsen tiltaket ville gitt. Anbefaler derfor å søke fravik fra energikrav.