Lag de lekreste julekakene!

Lag de lekreste julekakene!

Kokosflarn

Oppskrift:
75 g smør
2 egg
1,5 ss sirup
150 g kokosmasse
75 g sukker
1,5 ts bakepulver
2 ss mel

Smelt og avkjøl smør, og pisk sammen med egg og sirup. Ha alle
de resterende ingrediensene i en bolle og bland alt sammen til en jevn røre.

Bruk en t-skje til å ha små dotter med røre på en bakeplate.
Ikke ha for mye, og ha god avstand, kjør gjerne med en prøve, for disse flyter godt ut.

Stekes i midten av ovnen på 175 grader i ca 10-12 minutter.Gyldne og fine i fargen! Avkjøles og oppbevares i
lufttett boks. Stekes i midten av ovnen på 175 grader i ca 12-15 minutter, til de har fått lett farge rundt kanten.
Kjeksen er myke når du tar de ut, men de blir sprø når de avkjøles.
Pakkes ned i lufttett boks. Restene som er igjen knødde jeg sammen og laget “marmorkjeks” av. Rullet deigen til en pølse som jeg pakket inn og la i fryseren. Mye enklere å bare skjære av biter, som man steker på samme måte som over.

 

 

Navnelapper og sjokoladekjeks.

Vaniljedeigen som er igjen lager jeg navnelapper av.
Kjevler ut deigen og bruker en navnelapp jeg har fra før som mal, sammen med pizzahjul/skjærer og linjal. Skjærer til så mange jeg får av deigen. Stekes i midten av ovnen på 175 grader i 12-15 minutter.
Sjokoladedeigen som er igjen lager jeg vanlig sjokoladekjeks av,
som skal pyntes med glasur. Avkjøl kjeksen før du pynter.

Glasur:
1 eggehvite
250 g melis
Sitronsaft

Pisk eggehviten til skum og tilsett melis litt og litt til du har en
stiv glasur. Tilsetter litt sitronsaft for å få den lettere å sprøyte
ut, men den skal være noe fast. Ta 2/3 av glasuren til side, del i to
og farg den ene grønn(eller annen ønsket farge) og ha hver farge
over i hver sin sprøytepose. Bruk enten tip eller klipp i engangsposen, du ønsker så lite hull som du klarer, da blir det best resultat. Prøv deg frem.Siste 1/3 delen av glasuren tilsetter du med sitronsaft til den er ganske flytende.
Ha over i en sprøytepose. Bruk den faste glasuren til å lage kanter på navnelappene

 

 

 

Sjakkrute-kake!
200 g smør
2 dl vann
2 ts vaniljesukker
1,5 dl rømme
3 egg
5 dl sukker
6 dl mel
1 ts bakepulver
1 ts natron
3 ss kakao
Smelt smør og vann sammen i en gryte.
Tilsett rømme og egg, pisk godt sammen. Ha over alle de tørre
ingrediensene untatt kakao, og pisk til en jevn røre.

Del røren i to.
Hell ene delen av røren i en kledd kakeform, jeg har brukt 15 cm for
å få høyde på kaken, men du må gjerne bruke 20 cm.
Andre delen av røren tilsetter du kakao og pisker dette godt inn. Stekes i samme form.

Kakene skal stå i midten av ovnen på 175 grader i ca 50-60 minutter, til kaken slipper kanten
og stekepinnen kommer ut uten kakerøre på.

Avkjøl kakene helt.

Smørkrem
250 g romtemperert smør
500 g melis
2 ts vaniljesukker
2-3 ss melk
Pisk alle ingrediensene sammen til en myk smørkrem. Tilsett melk
il du har ønsket konsistens. For å få kremen hvitere tilsatte jeg hvit konditorfarge.

Montering

Skjær kakene i 3 deler hver. Bruk kakeringer og trykk ut sirkler i kakene, 3 stk. Så er det å pusle delene sammen. Begynn med vaniljering ytterst, sjokoladering i midten og tilslutt den siste biten i midten av vaniljekake.
Smør et tynt lag med smørkrem over og fortsett med motsatt rekkefølge på kakelag nr 2. Først sjokoladering
ytterst, vaniljering i midten og sjokoladebit i midten. Fortsett med smørkrem og så nytt lag med vaniljekrem ytterst. Forsett slik helt til du har brukt opp alle bitene. Smør kakene inn med et tynt lag smørkrem og sett kaldt 1 time. Ta ut kaken og smør så inn kaken med et tykkere lag med smørkrem til du har dekket kaken

helt. Spar litt krem til pynt på toppen. Sett kaken kaldt til kremen

er stivnet.