Ny spalte! Spør arkitekten

Ny spalte! Spør arkitekten

Jeg ønsker å bygge en utestue i tilknytning til boligen min. Hva må jeg tenke på i den forbindelse?  Er dette søknadspliktig?  Jeg har terrasse der fra før og bygger bare vegger og tak på denne.

Hilsen ”En som ønsker å komme i gang og gjøre dette enklest mulig”.

Hagestue levert av Fasadefornyeren i Haugesund.

 

Hei! Når du skal bygge en utestue er det flere ting du må tenke på. Er utestuen på inntil 50 kvadratmeter og i tilknytting til boligen? Da må du alltid skaffe nabovarsel og sende byggesøknad til kommunen, men du kan søke og bygge selv.

Det første du må sjekke er gjeldende reguleringsplan for eiendommen din. Planen beskriver begrensningene du har på eiendommen, hvor stort du kan bygge eller hvor du kan bygge.

Tegn en skisse av utestuen i målestokk og vær sikker på at du får plass til det du ønsker å bruke den til og hva den skal romme. Tenk på valg av dører og vinduer. Ingen ting er bedre enn når en kan åpne opp store deler av veggen med foldedører som gjør til at uterommet blir en forlengelse av utestuen. Dette gir utestuen en maks fleksibilitet.

Ikke glem å ivareta tilstrekkelig lys i eksisterende bolig.

Det enkleste er å ta kontakt med en arkitekt. Vi har erfaring med å lese reguleringsplaner og ser lett hvor utestuen kan plasseres for å gjøre saksgangen enklest mulig. Arkitekten vil også lage den ultimate planløsningen tilpasset dine  ønsker og behov. Ønsker du å gjøre alt selv, gir vi deg råd og veiledning!

Med vennlig hilsen

Arkitektfirmaet Knut Kolstø AS

Eli Hovland, Daglig leder / arkitekt