Hengestol fra Søstrene Grene (Foto: Søstrene Grene)
Annonse

Skal du innrede uterommet i sommer, men mangler inspirasjon? Vi har samlet sammen fem gode tips. 

Foto: Jysk

1. Skill mellom sonene

Har du et stort uterom kan det være lurt å skille området inn i forskjellige soner. Dette skaper et renere uttrykk og gir hver sone ulike bruksområder. 

Produkt: Ellen Hagebord 7999,-

Foto: HM Home

2. Bestem plassering på forhånd

Kanskje du har en liten krok i hagen du ønsker skal være en kaffesone? Eller en sofagruppe du ønsker å nyte kveldsola i? Ved å starte planleggingen tidlig på dagen legger du merke til hvor solen kommer opp først, og hvor den går ned i slutten av dagen. Innsyn, utsyn og vindskjerming er også viktige punkter å ta med seg. 

Produkt: Mønstret strandhåndkle 149,-

Foto: Rusta

3. Bruk utetepper

Hvis det ikke er noen vegger eller inngjerdinger rundt uteområdet, kan det være utfordrende å forholde seg til de ulike sonene. Et uteteppe vil være med på å ramme inn de forskjellige områdene – på samme måte som et salongteppe gjør i stuen. Velg et uteteppe i god kvalitet for lengre levetid. 

Produkt: Bastteppe Vira 349,-

Foto og produkter: Holmen interiør

4. Miks materialene

Når man dekorerer uterommet finnes det svært få begrensninger til hva man kan finne på. Kombiner ulike materialer og farger for å skape mer dybde. Et annet godt tips er å finne inspirasjon i omgivelsene rundt deg, og trekke det inn i interiøret. 

Foto: Varmefag

5. Planter og lys er viktig!

Når sola går ned vil noen solide lykter være med på å skape en lun stemning rundt uteområdet. Kombiner ulike sorter, og trekk gjerne inn levende lys. Her vil også en utepeis eller bålpanne gjøre nytten. Sett prikken over i’en med planter og blomster for å skape en tropisk atmosfære. 

Produkt: Rais Circle bålpanne og grill fra 35.000,-

Annonse