Mange blomstersorter er spiselige. Stemorsblomster, fioler, ringblomst, blomkarse og nellik er noen av de. Smakene varierer veldig så test litt på forhånd hva som passer til din rett. Her er oppskriften på min favorittpizza!
Tekst og foto: Charlotte Marie Helgesen
Instagram: @housestory.by.charlotte
Pizzafyll:
2 dl Crème Fraîche
12 skiver spekeskinke
12 ss revet ost
4-5 tomater
Pizzabunn:
6 dl pizzamel eller hvetemel
1 ts salt
25 g gjær
2 dl vann
3 ss olivenolje

Slik gjør du:
1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje.
2. Elt til deigen er smidig ca 10-15 minutter.
3. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
4. Ha deigen ut på et bord med mel. Rull til boller, dekk med kjøkkenhåndkle og la hvile i 30 minutter.
5. Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på fyll. stek i ovnen i 8-10 minutter.
Ta ut pizzaen å ha ruccolasalat og blomster på, og den er klar til servering!