Foto: HTH Kjøkken
Annonse

Da Ronnie Clemmensen overtok HTH på Norheim var det under krevende forhold i et koronastengt Norge. På tross av flere nedstengninger siden den gang klarte han og teamet å øke omsetningen med 45% i 2021. Dette feirer de med en spennende nysatsing på Haugalandet som vil effektivisere prosessen fra tegning til ferdig montert kjøkken. 

Kortreist kjøkken 

– Dette er en sinnssyk satsning! Vi hadde et bra fjorår, og det overskuddet ønsker vi å reinvestere i år, forteller Clemmensen. Med dette pionerprosjektet har han sammen med teamet signert en leieavtale som vil gi en lagerutvidelse på 140m2 sentralt her på Haugalandet. Denne utvidelsen vil sikre kortere leveringstid for de mest populære modellene, og selv om det blir et tungt løft; har teamet stor tro på det nye prosjektet.

I første omgang vil han og teamet ta inn ulike kjøkkenfronter fra standardutvalget, med mulighet for utvidelse etterhvert. Slik vil kundene ha mulighet til å for eksempel tegne kjøkken her, for så å hente delene til kjøkkenet kort tid senere. Dette vil legge til rette for å kunne levere kjøkken enda raskere. 

– Vi har i vår markeds research avdekket at håndverkere har et stort ønske om at vi lagerfører kjøkken, bad og garderobe, noe som gir enda et gir i nysatsningen, kan Clemmensen fortelle videre.

Nye ansatte 

For å ta unna den økte arbeidsmengden har de ansatt flere nye, dyktige fagfolk. Blant dem er den dyktige kjøkkenmontøren, Rolandas Popa. Han vil fungere som både prosjektleder, og en ressurs og sikkerhet for B2B-kundene. 

Utvidelsen med det nye konseptet har vært i tankene lenge, også da Helga Clemmensenble hentet inn i 2021. Hun har lang erfaring med lagerledelse og logistikk, og har de siste månedene også jobbet med å strukturere det nye lageret.

– Helga er ansatt på bakgrunn av sin erfaring med administrasjon og logistikk, og vil få hovedansvar for det nye lagerkonseptet. Dette har hun god erfaring med fra sin tid som leder for nettbutikken Lensit, kan Ronnie fortelle. 

HTH Haugesund er også første i Norge som har ansatt en trainee fra HTHs egen salgsutdannelse. Danske Anine ToftHansener en del av kjedens satsning på unge talenter, og har valgt å fullføre utdanningen sin på avdelingen på Norheim. Hun er dermed den første av det som er ventet å bli mange trainees i Norge for den danske kjøkkenleverandøren. 

– I Danmark er en betydelig andel av alle ansatte i HTH trainees. Vi har sett en økende trend med å få unge inn, og vi sa ja med en gang vi fikk muligheten, og vi har vært kjempeheldige med å få Anine med på laget. 

Vokser videre med samme tempo 

Samtidig som lageret bygges vil HTH Norheim gå over til å bli en fullverdig konseptbutikk. Oppgraderingen av butikken er inne i siste fase. Resultatet blir et moderne og eksklusivt showroom i ekte HTH-stil, hvor teamet, tross en verdenssituasjon med stadig mer ustabile økonomiske og politiske forhold, ser lyst på fremtiden. 

– Vi ønsker også å kunne fortsette å invitere kundene til inspirerende møter og temakvelder slik vi også har gjort før pandemien. Vi ser frem til å ferdigstille et showroom som vil være til inspirasjon for både kunder og ansatte, og vi vil fortsette å gjøre alt for at HTH Haugesund skal være et kjekt sted å komme innom. 

Siste finpuss på showroomet er planlagt ferdig i løpet av sommeren, og HTH Haugesund håper på å invitere til en etterlengtet åpen dag når det er klart. 

Annonse