Annonse

I en travel hverdag er det godt å komme hjem til et hus der man finner roen. Med frisk bris like utenfor døren, salt på vinduene, og sjøutsikt over holmer og skjær, får familien Jørgensen oppleve det værharde Vestlandet på sitt beste, i sin nye bolig ute på Salvøy. 

Elin (47) og Trond Jørgensen (48) sammen med sine tre tenåringsgutter Noah (18), Eirik (16), Thomas (12), og hunden Ella. Elin er helsesekretær på Åkra, mens Trond er utdannet sivilingeniør å jobber i oljeserviceselskapet Schlumberger Norge AS. 

Tekst og foto: Ingrid Elise Eriksen

Familien trengte ikke lete langt for å få finne drømmetomten. Rett over gata, ligger det gamle huset til familien Jørgensen. Elin er oppvokst her på Salvøy, og de ni tomtene rundt, tilhørte en gang morens familie. På slutten av 90-tallet solgte de tomtene, og det ble etterhvert utbygget boligfelt.

– Det har vært flere eiere av denne tomten, men den har alltid blitt solgt videre. Vi var lenge interessert, og da tidligere eier kom til oss og spurte om vi ville kjøpe den – slo vi til! forteller Elin. 

Hjemmet er innredet i Skandinavisk stil, med åpne løsninger og glassdører som skiller de forskjellige rommene.

Kjøpte vi katta i sekken?

Selv om tomten sto klar med vann og kloakk allerede i 2017, var det fortsatt en del utfordringer rundt de forskjellige søkeprosessene. Familien ønsket egentlig å bygge et funkishus på ett plan, men siden Salvøy har strenge reguleringer for husbygging, måtte dette endres. 

– Før vi begynte å bygge var vi veldig redde for at vi hadde kjøpt katta i sekken. Vi leser jo titt og ofte om folk som sliter med å få gjennom søknader. Det har vært en lang prosess, sier Trond. 

UTSIKT PÅ KJØKKENET: Også på kjøkkenet har familien Jørgensen prioritert utsikten med å plassere et vindu ovenfor vasken.

FRIESTAD KJØKKEN: Kjøkkenet er fra Friestad kjøkken/Drømmekjøkken i modellen «Wood». Benkeplaten er også kjøpt hos Friestad kjøkken og er av modellen «Silestone».

Det var ikke før det tredje forsøket at søknaden gikk gjennom. Da med en tegning av et moderne hus på to plan. Etter dette, begynte ting å skje fort. Huset over gaten ble solgt før det nye var ferdig, så i mellomtiden ble det en lang ferie på familiens sjøhus. 

– Første spataket var 12.mars 2020, akkurat idet koronapandemien blusset opp. Da ble vi litt sånn «Å guri, hva har vi gjort? Har vi fortsatt jobb og hva skjer?», men heldigvis gikk selve husbyggingen fort, og allerede i desember 2020 fikk vi flytte inn, sier Elin.

 

EGEN LOFTSTUE: I andre etasje er det for det meste tenåringsguttene som oppholder seg. Her har de både loftstue, soverom og bad i en og samme etasje.

Lyst, lett og ledig

Rasmussen Bygg sto for hele byggeprosessen av boligen. Trond forteller at det var Ronny Tangen som var snekker for sjøhuset deres, og da han begynte å tegne for Rasmussen Bygg, var valget av boligleverandør enkelt.

– Rasmussen Bygg ordnet så og si hele pakken med leverandører og alt mulig, og vi er utrolig fornøyde med dem. Det eneste de ikke har tatt seg av er kjøkkenet fra Friestad, og entreprenør Rasmus Ytreland, sier paret. 

BORDGRUPPE FOR SPILLEKVELDER: Bordgruppen i andre etasje blir brukt som et samlingspunkt for guttene og kompiser.
SOVEROMMENE: I andre etasjen ligger guttenes soverom. Guttene har fått vært med å bestemme selv hvilke farger som skal brukes i interiøret. Her har de gått for en del mørkere toner og detaljer for å skape et tøffere preg.
SAMLER PÅ LP-PLATER: I loftstua er det rigget til en koselig lesekrok, der Tronds samling av LP-plater har blitt en del av interiøret.

I kjent Rasmussen stil har boligen vannbåret varme – noe familien er veldig glad for nå i disse tider. I spisestuen og på kjøkkenet har de lagt inn høyttalere i taket, mens i tv-stua er det spiletak. Kombinasjonen skaper en fin akustikk i de åpne rommene. Elin og Trond valgte å gå for en nordisk stil på interiøret – som spiller veldig på lag med naturen rett utenfor vinduene. 

– Det som var viktig for oss var at det skulle være naturlig, sier Elin. De store vinduene slipper inn mye lys, og bringer naturen inn i boligen. For å komplimentere dette, har de gått for en lys og ren fargepalett. Veggene er malt i en lys naturfarge; Kalkgrå fra Jotun. I taket og på dørene har de gått for Klassisk hvit. Interiøret består av naturlige tekstiler og eik, og annet lyst tremateriale. 

KOSEKROK: I loftstuen er det innredet en TV-krok.
SVARTE DETALJER: Badet i andre etasje har i likhet med guttenes soverom, et røffere preg.
GLASSDØRER TIL BADET: Hovedsoverommet har en walk-in funksjon med glassdør til baderommet.

Naturlig hage

Utenfor er det fortsatt en del prosjekter som står for tur. Her skal det komme en hagestue som familien kan nyte godt av året rundt.

– Vi får se hvor lang tid det tar med hagestuen. Nå har vi nettopp satt opp en mur som vi ble ferdig med rundt slutten av høst, også skal det et gjerde til på den først, sier Trond.

For å holde uteområdet mest mulig vedlikeholdsfritt, har de valgt å droppe hagen. Og det er kanskje ikke så rart, for like utenfor boligen vokser «villhagen» i all sin prakt.  

– Vi hadde jo hage i det gamle huset, men her har vi det jo så fint med naturlig hage. Også har vi jo en fantastisk terrasse i andre etasje, og der er det jo helt magisk å sitte, legger Elin til. 

UTSIKT FRA BADEKARET: Vinduet over badekaret ligger skjermet til, men har fortsatt en utsikt utover havgapet.

Grunnarbeid: Rasmus Ytreland
Maling: Rasmussen Bygg 
Kjøkkenleverandør: Friestad Kjøkken / Drømmekjøkken
Baderomsleverandør: S. O. Lund
Gulv/tak: Rasmussen Bygg
Flislegging bad: Engevik
Elektrisk arbeid: Aibel
Rørleggerarbeid: S. O. Lund
Glassdører: Glass og Lås Service
Uteområde: Hage og Maskin

Annonse