Annonse

Hva er ditt favorittrom i boligen? Vi Bygger Nytt presenterer folks favorittrom. Gjennom sine egne bilder får leserne presentere favorittrommet og forklare hvorfor dette er favoritten.

Lene Moen er utdannet interiørarkitekt og arkitekt. På Instagram deler hun byggeprosessen av huset, interiørinspirasjon og tips. Huset til Lene og familien er delt opp i tre volumer. Et volum som er mer lukket; vaskerom, kontor, og bad. Det andre volumet er den åpne sosiale delen med stue, kjøkken, bibliotek og kinorom. Volumet i midten er en gang med litt utenom det vanlige.

Midt i kjernen av huset, i glassboksen ligger husets hjerte. I boksen ligger gangen med alt det gøye i, blant annet en rutsjebane og et 6m høyt Glassmaleri opp trappeoppgangen. 

Inngangspartiet gir et spennende førsteinntrykk. Inngangen består av en rutete glassfasade, og fører direkte inn i en stor hall med syv meter under taket. Det første man møter på når man går inn inngangsdøren er en rutsjebane som passerer like over døren. Rutsjebanen går fra andre til første etasje. 

En innendørs rutsjebane er noe jeg har ønsket meg fra jeg var liten og endelig gikk drømmen i oppfyllelse. Rutsjebanen var med i planleggingen helt fra start. Kan nesten si at huset er tegnet rundt rutsjebanen (Jeg er arkitekt og har tegnet huset selv).

Vi har 3 små barn og jeg ønsket å skape et lekent hus for barna våre, men også for oss voksne. Et hjem der barn og voksne kan ha det gøy sammen! 

Man tilbringer så mye tid inne (pga mye ruskevær hele året), så det var gøy å kunne ta noen uteaktiviteter inn i huset.

Rutsjebane inne

Jeg hadde først bestilt en rutsjebane på spesialmål for at den skulle passe fint over inngangsdøren. Da var inngangsdøren med et glassfelt på siden. Men inngangsdøren ble plassert feil – til vår fordel. For da passet det med en standard sklie. Som følge av dette ble rutsjebanen også en hel del billigere. Når den ble fraktet fra Oslo til Stavanger ringte budet meg og sa «I think it’s something for a playground» og jeg svarte «no, its for our house» Han bare «what???! Cool».

Rutsjebanen ble montert 18.desember, så den var veldig populær for hele familien på julaften og for vennene på nyttårsaften. Og ungene rutsjet igjennom hele romjulen. 

Vi er opptatt av sikkerhet. Det er en bratt rutsjebane som selv vi voksne får sommerfugler i magen av å skli ned. Derfor er det en luke med barnesikring helt på toppen av rutsjebanen. Ungene får kun rutsje ved tilsyn av voksne. På døren til rutsjebanen er det klistret på en lapp med rutsjeregler, og om disse brytes – stenges rutsjebanen 2 dager. 

Da datteren vår hadde barneselskap hadde vi netting på siden av rutsjebanen for ekstra sikkerhet.

Rutsjebanen er strategisk plassert da den starter oppe i gangen til soveromsavdelingen, og slutter ved kjøkkenet. Så når man våkner om morgningen kan man skli rett ned til kaffen. 

Rutsjebanen er godt boltret fast i betongdekket, og festet godt i begge ender. Planen er at rutsjebanen skal være der for alltid. Til barnebarna kommer på besøk.

Glassmaleri i trappeoppgangen

Rutsjebanen er smykket i huset. Synlig fra alle kanter og fra utsiden. Den står og glitrer og skinner så fint i skinnende stål. Vi bruker rutsjebanen hver eneste dag, og ingen går lei. Den ble også brukt flittig under flytting da papp og div ble kastet ned rutsjebanen og om morgningen sender jeg ungene sine klær for dagen nedover. 

Vi prøver å unngå å bruke trappen når vi skal ned. Men, trapp må vi ha for å komme oss opp. I trappeoppgangen er det et 6 meter langt Glassmaleri som min kunstner bror IviMo har designet. Det ble et veldig fint bror- og søsterprosjekt der vi malte hele vinduet sammen. Det er nesten litt trist at det er ferdig. Må finne et nytt prosjekt sammen snart! 

Jeg gleder meg til sommeren når solen skinner på vinduet og gir et spennende fargespill opp igjennom hele trappeoppgangen.

Annonse