Annonse

Vi befinner oss i Seljestad på Solfonn. Og det er kanskje ikke så rart at familien Thorsen endte opp med hytte akkurat her. For i tillegg til å både ha leid og eid en leilighet i området tidligere – er det nemlig Camilla som er arkitekten bak det nye hyttefeltet på Langedalsåsen.

Camilla og Ørjan Thorsen sammen med sine to barn, Jørgen (10) og Magnus (16). Til vanlig bor de på Bleikmyr i Haugesund.

KLEDNING: Kledningen kommer fra Møroyal, og er en kombinasjon mellom setersvart, og ubehandlet kledning i gran.

Tekst og foto: Ingrid Elise Eriksen

– Når man jobber med slike prosjekter som dette, er det vanskelig å ikke få lyst til å bygge selv. Tomten vi så på var utfordrende og bratt, så vi var litt skeptiske i starten. Likevel tok det oss ikke lange tiden før vi slo til, smiler hun.

7 måneder etter tomtekjøpet, sto familiehytta klar.

VAKKER INNREDNING: Det er Camilla selv som har stått for mesteparten av innredningen. Lampe, sofa og teppe er fra Indesign. Bordbeina er det onkelen til Ørjan som har laget, mens ullputene i sofaen har hun sydd selv.

Ikke langt hjemmefra
Camilla har tatt turen opp alene for dagen, for å vise meg rundt i hytta. Kjøreturen tar knapt to timer, noe Camilla synes er veldig praktisk. I de verste koronaperiodene reiste hun mye opp på hytta, og hadde heller «hyttekontor» istedenfor hjemmekontor. Naturen og roen er til stor inspirasjon når hun tegner.

– Siden Ørjan jobber en del i helgene, var det viktig for oss å ikke ha for lang avstand mellom hytte og hjem, sier hun mens hun dekker til hjemmelaget pai på bordet.

«Inspirasjon til innredning kan komme fra så mange steder; instagram, pinterest, naturen, en utstilling eller hjemme hos noen.»

HJEMMELAGET SIDEBORD: Svigerfar har hogget stubber som blir brukt som sidebord. Disse har blitt tørket og pusset ned, og senere blitt tatt i bruk både inne i hytta og utenfor.
VEGGTEPPE: I gamle hytter finner en gjerne veggtepper, også kalt årkler. Disse var ment for både dekorasjon og for å holde på varmen. Camilla har gått for et  veggteppe i tørket sjøgress/palmeblader og jutetråd.

Tegnet hytta selv
Familiens hytte ligger skjermet til for naboene, og har en panoramautsikt utover fjellene. Inne har de gått for et lunt og lyst trepanel i fargen Hulderbeige fra Bergene Holm, og store vinduer som strekker seg helt opp i mønet. Det er lik panel på vegger, tak, foringer og listverk.

– Vi ønsket oss en hytte som hverken ble for stor eller kostbar. Formen skulle være enkel, med gode løsninger og gode uteplasser, sier hun. Det var Camilla selv som var byggeleder og arkitekt for prosjektet.

I første etasje er det to bad, tre soverom, bod, stue og kjøkken. Andre etasje er en hems med store vinduer ut mot stuen.

For henne var det viktig at hytta ble tilpasset tomten, slik at både plass og utsikt ble utnyttet på best mulig måte. Prosjektet ble en lærerik prosess for Camilla, og hun er veldig fornøyd med hjelpen hun fikk fra de dyktige håndverkerne og hjelpsomme kollegaer.

STOLENE: kommer fra en bruktbutikk. Spisebordet er fra Skovby, mens den grønne ullsofaen er kjøpt hos Indesign.
KJØKKENET: Kjøkkenet er fra Knapphus Kjøkkensenter. Istedenfor et kjøleskap – har de gått for en kjøleskuff. Vinduer, dører og kjøkken har alle samme fargekode, NCS7500N. Det er litt roligere enn dempet sort, og gjør at de sorte detaljene kommer fint frem.

«Jeg liker ting som har en historie, men gjerne blandet med noe nytt. I hytta ønsket vi å ha det lunt, men enkelt – med ærlige materialer som tre, ull og skinn.»

SAMLER PÅ BRUNE KRUKKER: Camilla har en kjærlighet for brune krukker, fat og flasker som hun finner på bruktbutikker.
SVARTE DETALJER: Sammen med alt det lyse, kommer de svarte detaljene godt frem i rommet. Peisen er fra Nordpeis, mens de vakre lysestakene og krukkene er bruktfunn.

«Vi har mange prosjekter på gang, blant annet begynte vi å lage en terrasse i sommer. Videre har vi lyst til å legge skifer ute på utsiktsstedet, og på sikt en utebod.»

FAVORITTROMMET: Stua har en åpen løsning til kjøkkenet, og fungerer som et stort og sosialt rom der familie og gjester kan nyte den flotte utsikten – uansett hvor i rommet de oppholder seg. Om kvelden speiler både lampene og ovnen seg i vinduene.
HOVEDBADET: Det er Breitve AS som har stått for flisleggingen på baderommene og i gangen. Baderomsinnredningen er fra Karsten Bjelland AS.

Glad i prosjekter
Camilla er ikke bare flink til å tegne, hun er også nevedyktig. Mye av dekorasjonen og møblene i stua er egne prosjekter som hun har bygd- eller laget selv. I tillegg er hun svært glad i bruktfunn – spesielt møbler i tre, brune krukker og ting med karakter og sjel.

– Spisestolene fant vi på en bruktbutikk. Da vi kjøpte dem var noen hvite og blå, så disse krevde en del arbeid for å fjerne maling, og pusses ned, forteller hun.

Hele familien er flinke til å bidra i de forskjellige prosjektene til Camilla. Men av og til, trengs det litt drahjelp.

– Mannen min er ikke like glad i prosjekter som meg, men jeg får han som regel med til slutt, sier hun spøkefullt.

Minstemann på 10 har blant annet hjulpet til med å skru sammen sine egne kommoder på soverommene, flatpakk og utemøbler.  MØRK INNREDNING: På badet har de gått for noe mørkere innredning, med svarte detaljer på baderomsinnredning og dusj.
INNBYDENDE GANG: Entréen i hytta er romslig, og har en trapp opp til andre etasje hvor hemsen er.

«Det skal være lett å komme på plass i hytta, og det skal være lett å dra derfra. Vi har lagt alle hovedrommene nede, noe som gjør det enkelt å komme på plass, og enkelt å vaske ut når man skal dra.»

GUTTAS ROM: Hemsen oppe blir for det meste brukt som et gamingrom av guttene. Med store vinduer vendt direkte mot stuen, slippes det mye lys inn i rommet.
PLASS TIL GJESTER: Oppe på hemsen er det tre gjestesenger. Camilla er glad i plassbygde løsninger. Sofaen er plassbygd med oppbevaring under, og kan brukes som sengeplasser når de har besøk.  

HOVEDSOVEROMMET: For å spare mest mulig plass på soverommene, har Camilla kommet med plassbesparende løsninger. Garderoben kommer fra Kvik, og lampene fra Artemide (Indesign).

Ny jobb

Etter 8 år i Berge Sag, er Camilla klar for et nytt og spennende kapittel i Arkitektkontoret Brekke Helgeland og Brekke.

– ABHB driver jo med større og andre prosjekter enn det jeg har gjort tidligere, så jeg ser på dette som en fin mulighet til å utvikle meg. Det jeg gleder meg mest til, er å kunne jobbe sammen med andre arkitekter, sier hun spent.LUN UTEPLASS: Familien er glad i å sitte ute, og har derfor lagt godt til rette for de ulike sitteplassene med tak og skjermvegger.
INNGANGSPARTIET: har en trebenk med knagger på veggene, der våte skiklær og sko kan henges til tørk.

Hytteleverandør: Berge Sag
Snekkerarbeid: Osvaldas Pileckas
Kjøkkenleverandør: Knapphus kjøkkensenter – Karmøy
Baderomsleverandør: Karsten Bjelland As
Gulv: Ulltepper og parkett fra GULVMAX (Tidligere Ibo Raglamyr)
Flislegging bad: Breitve As
Elektrisk arbeid: Hus Elektro
Rørleggerarbeid: Karsten Bjelland As
Trapper: B. Innvær Trapperingen
Peis: Nordpeis

Annonse