Annonse

Når sola titter frem og gradene går over til pluss, er det bare naturlig at vi begynner å tenke på uteområdet her hjemme. Kanskje du drømmer om å nyte en kopp kaffe ute i vårsola, eller ønsker å starte tidlig med planleggingen av uteplassen til sommeren?

Tekst: Ingrid Elise Eriksen

Foto: Bygnes Bygg

Vi har spurt ekspertene selv fra Bygnes Bygg om deres råd og tips til hva du bør tenke på i prosessen.

Hvilket underlag bør man gå for?

Den beste løsningen er naturstein. Her er det ingen vedlikehold, og utseendemessig passer den ypperlig sammen med trær, planter og plen.

Hvilke forhold bør man ta hensyn til når man planlegger uteplassen?

Det er viktig å planlegge uteplassen i forhold til sol og vind, gjerne overbygd terrasse med varmekilder som bålpanne, grill eller peis. På denne måten kan du forlenge sesongen. Husk utemøbler i god kvalitet og pynt med planter, tepper, lys og puter, og sørg for å ha stikkontakter lett tilgjengelig. Nærhet til kjøkken er også en fordel.

Foto: Bygnes Bygg

Hva bør man tenke på i forhold til grunnarbeid?

Drenering, og frostfritt underlag hvis du har planer om å støpe i betong. Ved legging av fliser eller skifer på betongunderlag, anbefaler vi å legge en sementbasert membran og å bruke en 2-komponent fliselim til liming av fliser/skifer.

Hvilket produkt bør man velge?

Hva man velger av produkter, heller/belegningsstein i betong, skifer, tegl, keramisk flis eller naturstein – er en smakssak. Det kommer også an på hvor mye man ønsker å investere i prosjektet.

Foto: Bygnes Bygg

Hva er deres beste tips for en komplett uteplass?

Et lurt tips er å huske på at en komplett uteplass er en plass som kan anvendes året rundt, uten at det skal kreve særlig vedlikehold.

Annonse