Annonse

Å innrede et hjem med brukte gjenstander er utrolig gøy, og det er som å gå på skattejakt hver eneste gang man leter etter noe. Tenk at hver gjenstand forteller sin egen historie, og når en person er ferdig, kan en annen overta. Ikke minst er det bra for miljøet.

Skru på notifications!

Når man handler brukt er det førstemann til mølla, så her gjelder det å alltid være på vakt hvis man vil ha noe «alle andre» også vil ha. Jeg skrur ofte på notifications på Finn.no, slik at jeg får beskjed når det kommer noe nytt i den kategorien jeg leter etter. Jeg har selv vært heldig et par ganger, nettopp på grunn av denne funksjonen.

POPULÆR: Sengegavlen som jeg hentet på selveste nyttårsaften i fjor, er et av favorittfunnene mine. Denne var svært populær blant de interesserte.

 

Sjekk om det finnes brukt

Hvis jeg har lyst på noe nytt, går jeg som regel alltid på nett først for å sjekke om det finnes brukt. Sengehimmelen, teppet til barnerommet, og tresengene er alle kjøpt brukt via Finn.no, og hentet på Karmøy og i Bergen.

Jeg synes også det er veldig givende å gå i fysiske bruktbutikker. Det er utrolig hvor mye spennende man kan finne. Som fotograf ser jeg alltid etter det lille ekstra, gjerne gjenstander som kan fortelle en historie videre i bildene mine, eller gjenstander som kan bli brukt som rekvisitter. Speilet med en nydelig gullramme er over 100 år gammelt, og kommer fra den nye gjenbruksbutikken «Det Gule Hus» på Stord. Jeg visste med en gang hva jeg skulle bruke det til da jeg så det.

OVER 100 ÅR GAMMELT: Speilet på veggen har jeg kjøpt hos «Det gule hus» på Stord.

Noe jeg er spesielt svak for er store gamle skap, lamper og porselen. Denne nydelige vintage lampefoten er kombinert med en moderne, nyplissert skjerm. Lampen har jeg kjøpt hos en av mine favorittbutikker på nett, VintageWonderland.no.

Bruk fantasien

Bare fantasien setter grenser på hva man kan gjøre med bruktfunnene. Jeg finner stadig på å bruke gamle mugger som vaser, stoler som nattbord, og jeg elsker patinaen på gamle bord.

Innreder man med gjenbruk, får man et hjem med sjel og historie – og ikke minst et hjem ingen andre har.

Mine favorittbutikker

Mine favorittplasser i området hvor jeg bor, er NMS gjenbruk som holder til på Bømlo og Stord. Gjenbruksløa i Sveio, Podlen verkstad og Det gule hus på Stord er også blant favorittene. Mine siste bruktfunn er to nattbord i heltre med marmortopp fra Podlen Verkstad, og et gammelt slakterbord fra Det gule hus, som jeg på sikt ønsker å bruke som kjøkkenøy.

Annonse