Annonse

I sentrum av Åkrehamn ligger ABR Brukthandel. Butikken åpnet i 2018, og helt siden da har folk fra både nært og fjernt satt sine føtter inn døren.

Tekst og foto: Ingrid Elise Eriksen

Gjenbruk har blitt mer og mer populært i løpet av de siste årene, og det som man tidligere så på som skrot – har nå blitt et eget skattekammer for mange.

Vi blander gamle antikviteter sammen med nye ting for å skape et personlig preg i hjemmet, og man ser at mye av det som er i trendbildet i dag – er tydelig inspirert av det som var på moten helt tilbake til 50-tallet. Handler man på en bruktbutikk kan man gjøre supre kupp, i tillegg til at man sparer miljøet. Hos ABR brukthandel bidrar man også til å støtte en god sak.

Her finner man noe til alle og en hver. Alt ifra smått dekor, til større møbler. Man ser at mye av det som var på moten før i tiden – har kommet tilbake. 

ABR brukthandel

Brukthandelen på Åkra hører til stiftelsen ABR. De ansatte som jobber her er frivillige, og alle inntektene fra butikken går til ettervern for tidligere rusmisbrukere. ABR har flere brukthandler rundt på Karmøy, blant annet på Avaldsnes, Åkra og i Skudenes.

Gjenstandene som selges bærer på mange minner, og de ansatte forteller at det er en helt egen atmosfære inne i lokalet.

Det er brukt god tid på utstillingene i butikken, og det gamle dekoret får skinne som aldri før.

En givende jobb

– Mye av det som folk donerer ser vi at er ting av høy verdi, men vi selger det likevel til en rimelig pris, sier Mery Wilhelmsen, som er en av de ansatte i butikken.

De ansatte forteller at det er en koselig og givende jobb å ha – og at de alltid har behov for flere frivillige som ønsker å jobbe i butikken.

– Det er veldig sosialt og kjekt å jobbe her. Det eneste er at det kan bli litt dyrt i lengden, for man ender jo alltid opp med å handle noe, smiler Ingfrid Johannesen som også er ansatt i butikken. 

Vakre utstillinger

De vakre utstillingene gir en fin presentasjon av de ulike tingene man finner her inne.

Her har de alt ifra små nips og pynt, til spisegrupper og sofaer. Det er ingen tvil om at de fleste som kommer innom her finner noe en liker.

UNIKT: Møblene i butikken bærer på mange minner, og det er kanskje det som gjør det ekstra spesielt å handle brukt?

Annonse