Annonse

Da Bodil og Vidar overtok huset til Bodils foreldre for tre år siden, hadde de store planer om å renovere den gamle boligen. Men etter mye om og men, kom de frem til beslutningen om å heller rive det gamle – slik at de kunne bygge drømmehuset.

Bodil Ve Vilhelmsen og Vidar Vilhelmsen i Gjerdevegen 6 på Åkra. Bodil jobber som sykepleier hos legevakten her på Åkra, mens Vidar jobber i Gassco. Sammen har de 3 voksne barn som har flyttet ut.

HUSPAKKE: Det er Rasmussen Bygg som har stått for nybygget.

Tekst og foto: Ingrid Elise Eriksen

– Det å ha et helt nytt hus med en så god standard som er i dag er helt fantastisk, sier Bodil. Hun er spesielt fornøyd med den vannbårne varmen som de valgte å investere i da huset ble bygd. 

KUNST PÅ VEGGENE: Bodil er svært glad i maleriene som pryder veggene i huset. Flesteparten av de fargerike bildene i stuen er laget av kunstneren, Nico Wideberg. 

En lang entré gjennom huset
I utgangspunktet ønsket Bodil og Vidar å et bygge hus med alt på et plan, med en lang entré som ledet deg gjennom huset. Ettersom de hadde skråtomt, og ønsket å ha plass til barna når de kom hjem på besøk – endte de til slutt opp med to etasjer. Idéen om den lange gangen, tok de likevel med seg videre.

– Vi snakket med arkitekt for innspill og løsninger, og det var slik vi kom inn på tanken om en lang entré gjennom boligen. Det som var viktig for oss, var at det skulle være lyst og luftig i hele huset, sier Bodil.

Førsteintrykket av et hjem skapes i entréen av huset. For Bodil og Vidar var det viktig at entréen ga en luftig og romslig følelse. Med en inngangsdør i den ene enden, og en terassedør med store vinduer i den andre – slippes det mye lys inn i rommet.

GLAD I FARGER: Selv om Bodil liker å holde en ren fargepalett, er hun glad i å bruke farger i interiøret. Betonggulvet i entréen, er det EK betong som har stått for.

«Det går litt tid på pinterest for å finne inspirasjon. Jeg liker å plukke opp litt her og der, sette det sammen, og gjøre det til mitt.»

PÅ KJØKKENET HENGER MORENS GAMLE LAMPE: som var den første lampen foreldrene til Bodil kjøpte. Den hykket hun med seg fra kjellerstuen i det gamle huset. 

VITRINESKAP: Skapet på kjøkkenet fikk de kjøpt hos Knapphus kjøkkensenter på Bygnes. Dette er egentlig et Sigdal skap som de har kombinert sammen med rammer som matcher kjøkkenfrontene.

Inspirert av hytta i Sauda
Inspirasjonen til himlingen har de hentet fra hytta deres i Sauda.

– På hytta har vi store trekantvinduer som slipper inn mye natur og lys. Jeg tenkte at vi måtte få inn dette i huset også, selv om det ikke akkurat var en utsiktstomt vi satt med, sier Bodil.

Etter at de reiv det gamle huset, bygde de himling i taket slik at de skulle få plass til de store vinduene. For å redusere innsyn, valgte de trelagsvinduer med filter.

– Himlingen og de store vinduene skaper mye liv og farger i rommet. Nå føler jeg at jeg ser på et nytt maleri hver dag, sier hun.

SVART MOT HVITT: Kjøkkenet gir en fin kontrast til de hvite veggene i hjemmet.
ANGRER IKKE PÅ VALGET: Bodil angrer ikke på at de valgte å rive den gamle boligen. Hun stortrives i det nye hjemmet som sto klart i Januar 2021.

«Stua og kjøkkenet er favorittplassene mine i huset. Jeg er så fornøyd med den fine peisen og spiletaket i disse rommene.»

STRAI KJØKKEN: Det sorte kjøkkenet fra serien ”Lista” gir et moderne utrykk i hjemmet. Dette har de kjøpt hos Knapphus kjøkkensenter. 
PEIS MED BETONG: Peisen er kjøpt hos Bygnes Bygg, og har en betongvegg som går helt opp til taket. 

Spiler i taket
På veggene i huset har de gått for en helt enkel og ren fargepalett.

– Jeg liker farger, men jeg ønsker heller å sette det på interiøret. Soverommet er vel det eneste rommet i huset som har farger på veggene, sier Bodil

For å unngå et kaldt utrykk i huset, valgte de å lune det ned ved å sette opp spiler i taket.

– Snekkerne sukket litt med et smil når de måtte sette opp «2 km» med spiler, ler Bodil.

– Men de gjorde en kjempejobb altså! Og den er helt utrolig i forhold til akustikken i rommet, legger hun til.

HJEMMELAGET SPILEVEGG: På gjestetoalettet har Vidar laget spilevegg av et parana pile panel som var igjen i det gamle huset. 
STOLENE: fra den gamle boligen har fått nytt liv på soverommet.

Glad i gjenbruk
Mye av det som blir brukt i det nye huset i dag – er hentet fra det gamle huset til foreldrene. Bodil forteller at moren hennes alltid har hatt god smak når det kommer til interiør.

– Jeg synes det er kult å ta vare på gamle ting, og jeg er stor fan av å kunne bruke skikkelige materialer om igjen, sier Bodil.

Når de pusset opp gjestetoalettet, lagde de spilevegg ut ifra en panelvegg som de har beholdt fra det gamle huset. De har også tatt vare på diverse lamper, stoler og stuebord.

– Vi har fortsatt litt materiale igjen fra panelveggen, så dette planlegger vi å bruke på en garderobeløsning ved inngangen når den tid kommer, forteller hun.

– Pappa synes jo at det er veldig stas at vi bruker deres gamle ting, og både han og mamma har funnet sine favorittplasser i hjemmet.

BADEROMSINNREDNINGEN: Er fra SO Lund som holder til i Åkrakrossen.
EN EGEN FRISONE: Tilgangen til baderommet er knyttet til soverommet og walk-in garderoben. Her sparer man ikke bare plass – man får også sin private frisone i huset.

«Jeg liker å ha mørke farger på soverommet. Taket malte vi i en lun gråfarge som matchet veggene.»

ET LUNT SOVEROM: Soverommets vegger er malt i fargen Sophisticated Blue fra Jotun. I taket har de gått for en gråfarge som matcher fargen på veggene. 

Huspakke: Rasmussen Bygg
Grunnmur:
EK Betong sammen med Vidar
Betonggulv:
EK Betong
Murpuss ute:
Karmøy flis
Kjøkkenleverandør:
Knapphus Kjøkkensenter
Rørleggerarbeid og Borrehull:
SO Lund
Flislegging bad:
Engevik Byggsenter
Elektrisk arbeid:
Elkjøp
Utearbeid: Hage&Maskin


Annonse