Annonse

I 2014 flyttet Celine (27) fra hjemplassen på Torvastad til Bergen for å studere. Like etter traff hun kjæresten Haakon (30), som hun møtte gjennom deltidsjobben hun hadde på et utested i Bergen. For henne var det aldri et spørsmål om å etablere seg noe annet sted enn i storbyen. Så når muligheten for huskjøp dukket opp – visste de at de måtte slå til.

Tekst og foto: Ingrid Elise Eriksen

Her bor:
Hvem: Celine Wick, Haakon Vold Aunebakk og kattene Kamikaze og Baileys
Hva: Renovert rekkehus fra 1988
Hvor: Bergen, Wergeland

– Fordelen med å bo i en større by er alle jobbmulighetene og ikke minst det aktive bylivet, sier Celine.

Men det har ikke vært noen enkel prosess for kjæresteparet å skaffe seg en bolig her i Bergen. Prisforskjellen mellom huskjøp i mindre byer kontra i en storby er høy, og det er mange om beinet. Etter utallige visninger, fikk de til slutt tilbudet om å kjøpe huset til Haakons besteforeldre.

– Det var jo et originalt hus fra 1988 det var snakk om, så det krevde jo en del renovering, sier Celine. – Vi så nok et potensiale i det som andre ikke så, noe som gjorde at vi fikk kjøpt det til en god pris, legger hun til.

Selv om det har vært mye jobb med å totalrenovere boligen, synes Celine og Haakon at det var verdt det.

Så fort de fikk nøklene til sin nye bolig, startet oppussingen. Vegger ble revet for å skape nye romløsninger, det gule furupanelet ble lektet ut og gipset, mens furuparketten ble byttet ut med ny parkett i hvitlakkert ask. I trappen skiftet de ut gulv og lister som sto i stil med den nye parketten, og trerekkverket ble byttet ut med glassrekkverk for en mer moderne look.

– Vi hadde hjelp av noen håndverkere til å utføre noen av de større prosjektene der det var nødvendig, men med et stramt budsjett ønsket vi å få gjort mest mulig selv. Og med god hjelp fra venner og familie gikk det meste problemfritt, selv om vi hadde noen utfordringer oppi det hele, sier hun mens hun titter bort på Haakon.

– De største utfordringene vi hadde må nok ha vært med terrassen ved inngangspartiet og verandaen. Her var det store vannskader som resulterte i at det hele måtte rives og bygges opp igjen på nytt, sier han.

De store vinduene og den åpne løsningen fra kjøkkenet til stuen gir første etasjen en større romfølelse.
Det håndtaksfrie kjøkkenet med matte fronter er kjøpt hos Elkjøp, og er av serien “Integra” fra Epoq.

En personlig stil med en rød tråd gjennom huset

De fleste veggene i huset er enten malt i Dempet svart, eller med kalkmaling i fargen Materix (mørkgrå) fra Jotun. Svarte detaljer følger hele boligen, men det er også gjort rom for andre farger som okergul og grønt.

– Tidligere gikk jeg for en rustikk, minimalistisk stil, men etterhvert har jeg gått mer og mer bort ifra det. Nå har vi vel en fin blanding mellom flere stiler. Jeg kjøper det jeg liker, og prøver å sette et personlig preg i hjemmet, sier hun og legger til at det viktigste er at det passer inn i fargepaletten.

– Mye av inspirasjonen til innredning finner jeg rundt om på nettet. Blant annet fikk jeg inspirasjon til å lage stuebordet selv av @Interior.Maria som jeg følger på Instagram. En annen kanskje litt utradisjonell inspirasjonskilde jeg har er nattklubbene her i Bergen. På baderommet nede for eksempel har vi satt opp neonskilt, som vi har kombinert sammen med et sprekt fargevalg på veggen, og grønne planter, sier hun.

 TV-benken har de laget av kjøkkenoverskap fra HTH kjøkken. På denne måten kunne de selv bestemme hvilken høyde og bredde den skulle være
I den ene kroken av stuen er det gjort rom for spisestue. Spisebordet er fra Skeidar, mens stolene er fra Bohus.
Et integrert vinskap sparer plass, samtidig som den gir en fin detalj til spisestuen.

Glad i å varte opp gjestene

Stuen som er favorittrommet i huset, har en åpen løsning fra kjøkkenet. De tre meter høye vinduene kombineres med skråtaket opp til andre etasje, og slipper inn mye naturlig lys. Dette gir både første- og andre etasje en ekstra romfølelse.

– Vi er veldig glade i å ha folk på besøk, så da blir stuen hyppig brukt. Her har vi jo både sittegruppe og spisegruppe i et og samme rom, sier hun.

Med kjøkkenøya vendt mot stuen, kan man lage mat samtidig som man har kontakt med gjestene. Dette er en stor fordel for både Celine og Haakon som begge liker å eksperimentere på kjøkkenet.

Nytt familiemedlem på vei

I fjor sommer fikk kjæresteparet vite at et nytt familiemedlem var på vei. Dette har resultert i en rekke nye prosjekter for de kommende foreldrene.

– Det tidligere gjesterommet holder vi nå på å gjøre om til babyrom, så det er jo en del endringer vi må få gjort.

Istedenfor å kjøpe nytt, har paret for det meste gått for gjenbruk. Blant annet har de fått en kommode og sprinkelseng fra Celines foreldre. Disse har de malt i en beige tone som gir fine kontraster til de grå veggene på soverommet. Stellebordet skal lages av kjøkkendekkplater som skal dekke hele kommoden, samt glipen mellom kommode og vegg for oppbevaring.

 – Med disse løsningene sparer vi ikke bare penger, vi sparer også plass. En ulempe med å kjøpe i Bergen er at de fleste husene i vår prisklasse er mye mindre enn det man er vant til hjemme, så lagringsplass er alltid noe man må ha i bakhodet når man innreder rommene, sier Celine.

Førbilde av boligen. Foto: DNB Eiendom.

Annonse