Annonse

Er du på jakt etter noe nytt til hjemmet ditt, eller skal du dekke bordet med stil til en spesiell anledning? Da bør du ta turen innom På Kammerset, en koselig interiør- og gavebutikk plassert midt i hjertet av idylliske Skudeneshavn.

Tekst: Tamila Ros – Foto: Steinar Sortland

På kammerset er en flott liten interiørbutikk som drives av Irmelin Grude (32). Her tilbyr hun et spennende utvalg av de fineste og håndplukkede interiørprodukter som puter, vaser, pynt, lamper, lys, fat, oppbevaring, småmøbler, glass og servise, samt fristende gaver til alle anledninger. Man kan også få hjelp med sesongens borddekking og inspirasjon til å skape stemning, pynte med sesongens nyheter, og fornye hjemmet.

Kan kunsten å innrede
Irmelin, som egentlig er utdannet Sosionom, har alltid vært glad i interiør og styling. Hun er positiv og liker å hjelpe folk med å pynte til selskaper. Da hun startet en bitteliten gavebutikk hjemme i sin egen kjeller i 2016, var det mest som hobby ved siden av 100% jobb. Butikken var den gang bare åpen på kveldstid og lørdager. Jentekvelder, kundekvelder og åpning av julebutikk var jevnlig arrangert og annonsert på Facebook og Instagram for å få folk inn. Selv om det ikke var helt optimalt å drive en butikk midt i et byggefelt, fikk hun god respons fra lokalbefolkningen.

Sa opp jobben og satset alt på butikkdrømmen
Vinteren 2018 fikk hun låne et lokale til popup-butikk i sentrum av Skudeneshavn. Popup-butikken hadde samme åpningstider som butikken hun hadde drevet i kjelleren, men nå var responsen enda større. Når stadig nye kunder strømmet til, skjønte Irmelin at hun måtte holde til i sentrum hvis hun ville nå ut til flere.

– Jeg klarte ikke å legge det fra meg. Hvis jeg skulle gjøre det, måtte jeg bare gripe muligheten og gjøre det med en gang. Da sa jeg opp jobben og satset alt på butikken i sentrum, forteller Irmelin. 

Etter to år i kjelleren, flyttet Irmelin våren 2019 butikken ned til sentrum av Skudeneshavn. Høsten 2020 startet hun opp nettbutikken www.paakammerset.no.

Irmelin har for det meste vært alene om å jobbe på butikken, men i fjor så hun seg nødt til å skaffe ekstrahjelp. Nå når hun er i mammapermisjon, er det de som jobber i butikken mens hun styrer skuta hjemmefra.

I butikken er det alltid dekket nytt bord for å gi inspirasjon og tips til kundene.

Når pandemien slo til
Til nå har koronapandemien og nedstengninger herjet i to år og dette har rammet mange lokalbutikker hardt. 

– Vi er avhengige av sesonger. De to siste påskene, og deler av denne julen måtte vi holde stengt pga. restriksjoner og nasjonal nedstenging. Så istedenfor å holde åpent, kjørte vi ut og leverte på dørene til folk over hele Karmøy. Jeg fikk mange bestillinger på gledesposer i den perioden. «Gledefredag» er når man vil overraske eller glede noen i disse tøffe tider. Man bestiller en gledespose, skriver kort, og får det levert på dørene til de som en vil glede, forteller Irmelin engasjert.

– Det som har hjulpet oss mye i koronatidene er at vi har nettbutikk, og jeg er takknemlig for at folk har funnet frem til den. Kundene våre har også vært flinke til å bruke “Klikk og hent” løsningen, sier hun.

Koronapandemien er ikke ferdig ennå, men Irmelin håper at det går mot normalen igjen og krysser fingrene for at 2022 blir diamanten. 

– Vi har ikke helt prøvd oss i vanlige omstendigheter, forteller Irmelin. Det er så klart ikke optimalt å drive butikken nå. Det er mange som ikke har klart seg i denne perioden. Folk har bekymringer, høye strømregninger, og blir generelt oppfordret til å holde seg hjemme. En fysisk butikk som oss er avhengig av at folk er ute og koser seg i gatene og bruker penger. Det er ikke lett å drive en butikk når alle skal være hjemme.

Koppene med forskjellig tekst er populære gaver blant kundene.

Sommeren i Skudeneshavn
– Sommeren er så klart en høysesong og uten tvil den beste tiden for oss, sier Irmelin.

– Det er flere butikker som selger interiør her i Skudenes, men det er egentlig bare positivt. Vi er konkurrenter, men vi selger forskjellige merker. Det fører til at det kommer flere folk til byen, og det er flere opplevelser og ting å se, legger hun til.

Men det er ikke bare om sommeren man finner det man trenger i den lille butikken i Skudeneshavn. Det skjer noe her hele året; julesesong og sommertid, morsdag og Valentines i februar, så påske, konfirmasjoner, 17.mai, brylluper og høstsesong. Da er det fint å kunne bli tilbydd alt ifra borddekking og interiør – til herlige fristelser fra Amundsen Spesial.

Så hvis du trenger inspirasjon, står litt fast, eller bare søker nye impulser, kan det varmt anbefales å ta en tur innom På Kammerset! 

Butikken ligger godt til rette i sentrum av Skudeneshavn.
Annonse