Annonse

Hva er ditt favorittrom i boligen? Vi Bygger Nytt presenterer folks favorittrom. Gjennom sine egne bilder får leserne presentere favorittrommet og forklare hvorfor dette er favoritten.

Hva er favorittrommet?
Det er et vanskelig valg, men jeg må si spisestuen!

Hvorfor er dette favorittrom?
Spisestuen er et av mine favorittrom først og fremst fordi hele familien samles her hver dag. Jeg tror det er den plassen vi tilbringer mest tid – foruten sofa og seng da så klart. Det er et midtpunkt i huset, og det kobler flere rom sammen. Plassen brukes også til maling, tegning og andre kreative prosjekter med barna. 

Fortell gjerne litt om prosessen med å innrede rommet.
Rommet består av et egenprodusert eikebord laget av samboer fra en gammel eik som stod i hagen tidligere. Favorittskapet har også fått plass her – og det inneholder gammelt porselen serviset som vi fant i huset da vi overtok, sammen med noen gamle aviser fra 1800-tallet. Jeg liker å finne gamle skatter og brukte møbler, og elsker sjarmen som følger med. Jeg prøver å få til en hårfin balanse mellom gammelt og nytt, og elsker den gamle svenske stilen uten at det blir for «tantete». Sammen med alt det gamle, mikser jeg inn litt nytt som for eksempel den danske taklampen fra Louis Paoulsen. Selv om denne er ny, har den et gammelt design fra tidlig 1900-tallet.

Jeg liker å prøve nye ting, og til samboers fortvilelse kan jeg ombestemme meg et par ganger før jeg blir fornøyd. Men det er etter min mening slik man får et personlig hjem med en stil som ikke alle andre har. Jeg er veldig flink til å dra ting hjem, men kunne blitt bedre på å få det ut igjen hvis ikke jeg skal bruke det. 

Skapet er malt i en sjøgrønn farge, som jeg brukte lang tid på å finne. Det er ikke alltid jeg maler – noen møbler har en flott patina, og er penest uten. Denne spisekroken er blitt en gjenganger på min Instagram, og jeg elsker uttrykket det gir profilen min. Nesten alt av serviset og fat som står i skapet er gjenbruk. Med skapet fulgte det med nydelige deler av Porsgrunn porselen Spire, som vi har valgt å fortsette å samle på. Ellers har jeg en og annen tallerken fra andre merker, kun fordi jeg syns det tar seg bra ut i skapet. 

Om sommeren er skapet fylt med blomster fra egen hage, og jeg syns det er flott å mikse litt serviset ute på terrassen en varm sommerdag. Ting står veldig tilfeldig plassert hos meg, og alt trenger ikke stå på en rett linje. 

Annonse