Annonse

Kristina (34) tok en u-sving i livet. Solgte det hun hadde i Oslo og flyttet tilbake til hjembyen Haugesund. Bli med inn i hennes helt spesielle leilighet i Breidablikkgata – der målet har vært å kjøpt minst mulig nytt. 

Tekst: Liv Alsaker Sande – Foto: Grethe Nygaard/private 

Kristina Vixe valgte å flytte tilbake til hjembyen Haugesund etter nærmere 17 år i hovedstaden.

Her bor:
Hvem: Kristina Vixe (og av og til kjæresten Richard Helgø Kringlebotten) 
Hva: Leilighet i bygård
Hvor:  Breidablikkgata 103 i Haugesund sentrum
Instagram: kristinavixe 

Det er spesielt to personer som har satt sitt preg på leiligheten til Kristina Vixe i Breidablikkgata i Haugesund. Bestemoren Kari Kinn og søskenbarnet Ole Bakken. 

Sistnevnte blir beskrevet som et unikum når det kommer til snekkerferdigheter, og i leiligheten har han tryllet frem den ene skreddersydde løsningen etter den andre. Gjerne etter en ide som Kristina har hatt. 

– Alle som pusser opp, skulle hatt et søskenbarn som Ole. Det er bare helt utrolig hva han har fått til her i leiligheten min og for en innsats han har lagt ned. Ole har et skarpt øye og kommer med de utroligste ideer på stående fot, skryter Kristina som også fikk god hjelp av sine foreldre til oppussingen.

– Jeg er veldig takknemlig for den fine og “handy” familien min som alltid stiller opp for hverandre og har fungert som et team gjennom alle prosjekter opp gjennom årene. Intet unntak denne gang, sier Kristina som under visningen i Breidablikkgata var mest opptatt av at det var høyt under taket og at det var en sentrumsnær beliggenhet.

– Jeg betalte i underkant av en million for leiligheten og målet mitt er å kunne fortsette å studere uten lån i banken. Så at leiligheten måtte pusses opp på lavbudsjett, var det aldri noen tvil om, sier hun.

I løpet av 35 dager reiv hun og Ole alt, kjørte det vekk på bosset og bygget deretter opp hele leiligheten med en helt åpen planløsning. Til byggingen har de kun brukt gjenbruksmaterialer som de enten har fått av kjente, kjøpt brukt eller funnet selv på gjenvinningsstasjoner. Målet har vært å få frem det autentiske og bygge skreddersydde løsninger som kler leiligheten og gir den særpreg. Dette har de lykkes utrolig godt med, og den åpne leiligheten fremstår både som annerledes, autentisk og utrolig sjarmerende. 

Tregulvene er malt lyse, mens de har beholdt enstavsparketten i stuen som kom til syne da de rev vekk det nye laminatgulvet som var lagt over.

Bestemora sine ting
Bestemoren Kari Kinn har en stor og flott enebolig på Tjernagel i Sveio der barnebarnet Kristina har fått lov å gå på skattejakt etter møbler og ting hun kan bruke i leiligheten.

– Det er virkelig en mulighet jeg har tatt imot og det meste av nips og bruksgjenstander har jeg fått av bestemor. Det eneste som er kjøpt nytt til denne leiligheten er sengen, sofaen og kjøleskapet, sier hun.

Speil, rammer, lysestaker og eldre teakmøbler er gjennomgangstema i leiligheten. Selv om leiligheten er pusset opp på lavbudsjett, måtte Kristina trø til med en rørlegger til det nødvendige arbeidet på badet. Hun fikk nesten sjokk da regningen kom på nærmere 15000 kroner. 

– Det bare viser hvor heldig jeg har vært som har fått så god hjelp til alt det andre. Og er et godt bevis på hvor mye det er å spare på å gjøre mye av jobben selv, sier hun. 

En eldre teakseksjon er hengt opp på veggen i stuen over de ekstra brede gulvlistene.

Kjøkken av gulv
Kalkmalingen som er brukt i store deler av leiligheten har hun og Ole mikset selv med hvitmaling og sement. Gulvlistene som Ole har bygget opp, er ekstra brede og gir leiligheten særpreg. For å utnytte takhøyden og bygge videre på dette særpreget, er alle skap og seksjoner løftet opp fra gulvet og montert direkte på veggen. 

Kjøkkeninnredningen er bygget av et gammelt tregulv som de kom over. De tre karakteristiske eikedørene med glass som skiller soverommet fra stuen, kom de over på en brukthandel. Den flotte eldre enstavsparketten i stuen kom til syne da de rev det nye gulvet som var plassert over. 

“Hytte” i byen
Selv om Kristina nå bor til daglig bor sammen med kjæresten Richard i en enebolig på Solvang, har hun valgt å beholde leiligheten i sentrum. 

– Ja, det blir som en slags hytte i byen. Genial å låne vekk om noen trenger et sted å bo for en helg i byen eller jeg selv “legger meg” inn her, smiler Kristina som sammen med kjæresten Richard Helgø Kringlebotten nå er på jakt etter et hus med god størrelse, sentral beliggenhet og generelt mange muligheter. 

– Richard har tidligere drevet med lignende prosjekter, og eier leiligheter og hus både i Oslo og Haugesund som han leier ut. Sammen har vi nå en drøm å finne drømmehuset og «turne» huset sammen. Finner vi et slikt drømmehus, blir nok «hytta i sentrum» leid ut – med litt tungt hjerte, sier Kristina som ikke ser bort ifra at søskenbarnet Ole blir en viktig makker både under visning og en eventuell oppussing. 

Annonse