Annonse

Tenker du på en liten “escape” for å lade batteriet, en “me-time” med velvære og frisk luft. Eller kanskje du tenker på en miniferie med en venn? Ta turen innom idylliske Nedstrand da!

Tekst: Tamila Ros – Foto: Steinar Sortland

Odd Erik Salvesen, eier og driver av Høyt og Lavt Klatrepark på Nedstrand Fjordresort har en forretningside om å lage Tveit- og Hinderåvåg-området i Nedstrand til Sør-Vestlandets beste og kjekkeste resort. Han har gode grunner til det. Ferie- og fritidsanlegg-området i Nedstrand er fint omkranset av en vakker fjord, fjell og skog. Godt skjermet for nordavinden – det er alltid litt mildere og noen grader varmere her enn andre steder i Rogaland. Den planlagte åpningen av Nedstrand Fjordretreat skjer i januar 2022. Et fint konsept med SPA-helger skal kombinere unik og vakker natur med saltvannsbadestamp, behandlinger, massasje, qi-gong osv. Overnattingsalternativer varierer fra glampinger (luksus-camping), lavvoer, hengekøyer og rom i hovedbygget. Nye hytter i panorama-feltet “Nedstrand Fjordpark” vil også bli lansert til våren.

Lavvo ved sjøkanten.
Ledige båtplasser for gjester.
Saltvannsbadestamp.

Rekord
Resorten har kapasitet til å romme opp til 150 personer og hadde rekord med over 11 000 besøkende i 2021. Gjestene som kommer med båt kan leie båtplasser ved Marinaen. Dette er et område som bugner over med mulige friluftsaktiviteter. Bl.a. kan man klatre, fiske, gå på fjellturer, skogsturer eller bare rusle og filosofere langs sjøkanten. Korte avstander til Ryfylke, Hardanger, Stavanger og Bergen gjør det også attraktivt for turister som liker å kjøre dagsturer.

– Nedstrand er absolutt den fineste bygda i regionen både naturmessig, opplevelsesmessig og klimamessig, mener Odd Erik. Skogen her hørte tidligere til Norges eldste landbruksskole, i dag den flotte Tveit Vid. skule, og deres skogbruks-fagfolk plantet her rundt 80 forskjellige tretyper fra hele verden, forteller Odd Erik.

Transylvanian touch i Nedstrand
Anca Delia-Florea kommer fra Brasov i Romania. Hun og Odd Erik traff hverandre i Spania og det oppsto kjærlighet ved første blikk mellom dem. Da Anca ble diagnostisert med en tilstand som hadde svekket langsynet kraftig i veldig ung alder, måtte Anca gi opp planen om å bli lærer og heller satse på et yrke hvor andre sanser spiller en større rolle.

Anca utdannet seg til sykepleier og studerte også ved Complementary Therapy School i Storbritannia. I sin 20 årige karriere, blant annet også i Dublin og Belfast, har hun praktisert integrerende terapi, massasje og ulike behandlinger. Hun flyttet til Norge i april i år og er i gang med å lære seg språket, men foreløpig går det mest i engelsk. 

Drømmen om å være med å drifte et SPA og velværesenter vil endelig gå i oppfyllelse. Tilbud om behandlinger (hode/nakke/rygg/hofte/knær/føtter), massasje og Hot stone-terapi, som er Ancas spesialiteter, kommer om ikke så lenge på plass i Nedstrand. I tillegg gir hun også veiledning og holder workshops. 

Både kropp og sjel
– Jeg er opptatt av å lære og forstå alle aspekter av menneskets natur, sier Anca.

Anca er kunnskapsrik, omtenksom og snill. Integrativ terapi er det hun har mest interesse for. Hun utøver integrerende terapi gjennom massasje, berøring og samtaler for å hjelpe noen av klientene også med følelsesmessige problemer som stress, angst, sorg, utbrenthet osv.

Avslappende, forebyggende og behandlende massasje med varm olivenolje og hot stones, samt veiledning som alt er individuelt tilpasset vil vare i ca. halvannen til to timer per behandling. Behandlingsrommet er fint, i lyse, myke farger med deilig temperatur, avslappende musikk og fredelig utsikt til fjorden. VBN-journalisten har akkurat selv nydt en fantastisk Hot Stone behandling. Dette kan jeg trygt anbefale alle som trenger en befriende opplevelse i både kropp og sjel. 

Salvesen har egen produksjon av olivenolje på sin “finca” i Spania og den brukes mye i behandlingene til Anca. 

– Jeg er en sunn livsstilsentusiast. Jeg liker å spise enkel mat fra naturen. Her på Nedstrand får vi masse gode økologiske produkter som fisk, lammekjøtt, frukt og grønt. Planen er å utvide den enkle kaféen som eksisterer nå til et finere serveringssted med sunne og næringsrike måltider, forteller Anca engasjert.

Annonse