Annonse

Tekst og foto: Kaja Gundersen

For en stund siden inviterte jeg noen av de store tantebarna til å komme å bake julekaker. Dette er en tradisjon vi har hvert år. Jeg er veldig glad i myke kakemenn, så jeg laget denne oppskriften og de ble kjempegode! Jeg laget også kransekakedeig som ungene fikk være med å trille ut. 

Barna fikk også pynte julekakene, og jeg kan virkelig anbefale disse tubene ifra dr. Oetker. Vanligvis lager jeg egen icing, men det blir så klissete når barna skal holde på, så disse var veldig greie som alternativ, grei på pris var de også. 

Kakemenner
100 g smør
2,5 dl melk
4 dl melis
1 ts hornsalt
12 dl hvetemel

Bland sammen smeltet smør, melk og melis. Rør inn melet og hornsalt litt etter litt, gjerne med en kjøkkenmaskin, med K-visp eller lignende. Elt sammen til du har en fin og gjevn deig. 

La deigen hvile i kjøleskap i minst 3 timer. Jeg laget min kvelden i forveien, og når jeg skulle kjevle den ut var den så god og fast at vi nesten ikke trengte å bruke noe mel for å kjevle den ut. 

Ca 0,5 cm tykk før du trykker ut. De ferdige kakene legges på bakepapir på en stekeplate og stekes i midten av ovnen på 180 grader i ca 10-12 minutter. 

La kakene avkjøle på rist før de blir pyntet. Da er det bare å ta seg ut med glasur og diverse pynt! 

Med ønsker om en fin jul! 

For flere oppskrifter sjekk nettsiden kajagun.com og på Instagram @kajagun

Annonse