Annonse

Tekst: Tamila Ros – Foto: Steinar Sortland 

Årets koseligste tid nærmer seg med raske skritt og juleverksted er en tradisjon som er skapt for å tenne den fine julestemningen hos de fleste. Vi i Vi Bygger Nytt er klare for å dele med dere noen fine ideer fra regionens største hobbyspesialist . 

Tradisjonen tro presenterer Trendhuset på Raglamyr sine lekre hobby-varer som passer perfekt til de små hyggestundene når familiene samles ved bordene for å lage julegaver selv. Liv Reidun Nordvik som er assisterende butikksjef på Trendhuset i Raglamyr hjelper oss med å finne flotte ideer til hjemmelagde julegaver. Inviter din familie og dine venner til et koselig juleverksted. Hjemmelagde gaver er både gøy å lage og gøy å få. Dere kan lage julepynt, julegaver, dekorere, lage pepperkakehus og karameller, bake, strikke, hekle og mye mer. Sørg for å ha alt av materialene du trenger for å lage det du har planlagt. F.eks.papp, filt, garn, perler, tre, stål, skinn, saks, lim osv. 

Sjekk våre tips til hjemmelagde julegaver i samarbeid med Trendhuset.   

Lag trendy armbånd av rocailles eller toho perler. Du trenger bare perler, smykketråd, lås og fantasi. Lag gjerne flere forskjellige.
Lag et heklet barnevognsoppheng med søte heklede dyr og hobby-trekuler. Hekleoppskrifter, Sandnes bomullsgarn, kuler og perler i tre i forskjellige former og størrelser og alt annet tilbehør finner du på Trendhuset.
Panduro har ferdige sett der en kan blande sin egen dusjsåpe og sjampoo av basisgel for kropp og hår samt mintgrønn såpefarge, kokosnøtt-såpeduft, Aloe Vera Gel og perlemorsfarget pigmentmaling. Det er mange andre dufter og farger i sortimentet. Når du er fornøyd med blandingen, heller du den opp i en pumpeflaske som følger med. Strikk en skrubbeklut av bomullsgarn i tillegg, så får du en flott julegave!
Et godt sitteunderlag av ull og ullvotter er det man trenger til kalde vinterturer. Du kan strikke dem selv av Sandnes ullgarn ved å bruke de oppskriftene som finnes på Trendhuset.
Man kan finne på mye kreativt med hobbyfilt. Nisselue til flasker laget av filt, ullgarn og trekule ser både morsomt og dekorativt ut.
Design dine egne julekuler på en-to-tre med bruk av klistremerker og fargeglitter.
Lag søte garn-nisser: først lages det en liten nisselue ved å feste garn rundt en tom dorull. Så festes hår og fletter av ull fra Sandnesgarn, og så settes det en liten trekule som nese.
Lag stemningsfulle julelys ved å forvandle vanlige kubbelys til kunstverk . Pynt med jutetau, tørket appelsin og anisstjerne og voila! De fineste rustikke lys er klare til å dekorere et julebord.
Strikk engler av Sandnes garn og sett på kulehode av tre.
Finn frem heklenålen! Strikking og hekling er trendy og nå har du mulighet til å hekke din egen designerveske! Danske Go Handmade har planlagt alt nøye og du trenger ikke å stresse med å lete etter passende håndtak. Alt finnes på samme plass: garn, en oppskrift med merkelapper og trykknapper + skinnhåndtak i forskjellige farger.

 

Annonse