Annonse

Treboller, julestjerner, nisser og fugler. Tradisjonen tro er det mulig å kjøpe unike interiør-gjenstander under Haugesunds julemarked.

Sigve Simonsen (53) har drevet med dreiing av tre i en årrekke. I boden hans på Landmannstorget i Haugesund ser du resultatet av jobbingen. Unike skåler i mange forskjellige tresorter kan bli dine. I tillegg har han i år laget store stjerner som han har beiset som siste finish.

Denne bollen, dreit av ask, finner du i Sigve Simonsens bod. Pris: 1100,.

I boden ved siden treffer vi Ivar Høviskeland Pedersen. Han dreie også tre, men han har konsentrert seg mest om interiørgjenstander. Pynt som nisser, juletrær, og helårspynt som fugler. Som hos Simonsen er alt håndlaget.

Vareutvalget er varierert. Du finner en god del mat og håndarbeid. Håndlagede smykker. Haugesunds kjente kokk selger brød, leverpostei og delfiakake. Ryktene sier at brødet forsvant som, ja, varmt brød første helga. Og i følge Geir Jacobsen i Haugesund sentrum var starten på årets julemarked strålende.

Været spilte jo på lag og markedet var veldig godt besøkt. Både besøkende og selgerne gir uttrykk for at de liker måten julemarkedet er bygget opp. Som en liten by i byen her på Landmannstorget, forteller Jacobsen.

Han kan også bekrefte at markedet har åpnet som planlagt fremover mot jul. 

Vi er jo utendørs, så det er ingen andre restriksjoner enn å holde avstand. Men vi oppfordrer folk til å bruke munnbind.

Annonse