Daglig leder i VDA Dag Kåre Larsen (t.v.) og daglig leder i VDA Skog og Vedlikehold, Årstein Nordstokke.
Annonse

Annonsert innhold

De var tre arbeidskollegaer som så et marked og et potensiale, og som hadde en ønske om å skape gode trygge arbeidsplasser i et godt miljø. Slik er opphavet til VDA – selskapet som så dagens lys i 2019. Bokstavene er egentlig hentet fra fornavnene til grunnleggerne.

VDA består av tre ulike selskaper som hver er egen bedrift, med eget organisasjonsnummer og egen drift. De tre selskapene er VDA Lifting, VDA Training og VDA Skog og Vedlikehold, men alle under paraplyen til VDA Lifting som er morselskapet.

-Vi så at det var et marked, og bestemte oss for å satse. Nå tre år etterpå kan vi si at vi har lykkes, selv om de to første årene var knalltøffe økonomisk og med beinhard jobbing. Vi har bygget stein på stein og er glade for at vi er kommet hvor vi står i dag, sier daglig leder i VTA Lifting, Dag Kåre Larsen.

-Første driftsår omsatte vi for 1,5 millioner kroner, og hadde 3 millioner i minus. 2020 gjekk ting bedre, i år har det løsnet skikkelig. Vi vil få en omsetning på ca. 25 millioner kroner i VDA Lifting og et pent lite overskudd, smiler Larsen. Han kan glede seg over at alle de tre selskapene under VDA-paraplyen leverer, og har etter hvert opparbeidet seg et godt omdømme blant sine kunder og leverandører.

– Vi har all grunn til å være fornøyde med årets resultat. Selv om Covid-19 traff oss rett i tryne, har vi likevel klart å levere resultater. Nå ser vi framover mot videre vekst og enda flere oppdrag, sier Larsen. VDA går inn i 2022 med en svært god ordrereserve og stor aktivitet. Nylig hentet VDA Lifting hjem den største kontrakten i selskapets 3-årige historie.

Daglig leder i VDA Dag Kåre Larsen, med foten på en svivel og en krankrok med svivel for ankerhåndteringsfartøy. Det er utstyr som VDA utfører service og inspeksjon på.

Morselskap
VDA Lifting driver med sakkyndig virksomhet og er et sertifisert kompetanseselskap innen  løfte- og kranindustri. Bedriften driver med inspeksjoner, kontroll og salg av løfteutstyr og løfteinnretninger og består av tre avdelinger; en ingeniøravdeling, en driftsavdeling og en salgsavdeling.

VDA training er en sertifisert opplæringsvirksomhet som driver med kursing innenfor løft, varmt arbeid og rigging. Selskapet har blant annet en stor innendørs riggmodul. Det er Hein Ove Sandhåland som er leder for VDA-opplæringsavdelingen.

VDA Skog og vedlikehold
Også VDA Skog og Vedlikehold består av tre avdelinger, en trafikk avdeling, en avdeling for hage og vaktmestertjenester og en for skog og vedlikehold.

Trafikkavdelingen er den største og har hatt mange ulike oppdrag i Nord-Rogaland. Selskapets biler bør være kjent for mange trafikanter, spesielt i hovedsesongen fra mars til desember. Trafikkavdelingen tilbyr blant annet trafikkdirigering, skilting og befaring av arbeidsområder, med arbeidsvarslingsplaner.

Vekst i hage
Folk rundt på Haugalandet vil gjerne ha en fin hage, men vil gjøre minst mulig for å få den pen. Daglig leder i skog og vedlikeholdsavdelingen, Årstein Nordstokke, kan fortelle at flere og flere setter ut arbeidet med hagen – både private og bedrifter. 

– Vi har sett en kraftig økning av private som vil ha hagearbeidet unnagjort av profesjonelle aktører, enten det gjelder stell av hagen, gressklipping, klipping av hekk eller annet vedlikehold. Det samme gjelder også for bedrifter. VDA Skog & Vedlikehold har hatt seks ansatte som har jobbet fullt med hagevedlikehold i 2021 i tillegg til annen drift.

Skog
Skogavdelingen tilbyr alt innen rydding av skog, veirydding, linjerydding og annet skogsarbeid, og jobber inn mot både bedrifter, privatkunder og det offentlige.

-Vi er svært opptatt av kvalitet og sikkerhet. Alle våre ansatte har høy kompetanse innenfor sitt felt, og har de nødvendige kurser til å gjøre skogsarbeid på en sikker og god måte. Vi har også alt nødvendig utstyr som skal til for å utføre de oppdragene vi tar på oss, sier Nordstokke. Avdelingen gjennomfører også kurs i sikker bruk av motorsager, ryddesager og rotvelt.

Det er ofte mange prosesser som må gjennomføres før arbeidet med skogning kan ta til, enten der er i et skogsområde eller rydding av skog langs en vei. Blant annet må det lages varslingsplaner med skiltplaner, og prosedyrer for hvordan jobben skal utføres på en sikker og god måte.

– Vi har kompetanse til å ta oss av alle disse tingene. Det er en stor fordel, mener Nordstokke.

33 ansatte
VDA har vokst fort på kort tid, noe som kan være en utfordring for mange bedrifter.  Selskapene er i dag hele 33 ansatte og vil altså nå en omsetning på 35 millioner kroner i 2021. 

– Vi ønsker å utvikle alle de fagkomtentansene vi sitter på i VDA, og ønsker å gjøre lokalene på Bygnes til et kompetansesenter innenfor løfteteknikk, kursing, NDT, skogning og trafikkavvikling – alle under VDA-paraplyen, slutter daglig leder Dag Kåre Larsen.

Annonse