Annonse

Det er ikke lange veien. Faktisk bare noen hundre meter fra huset deres. Likevel får de feriefølelsen med en gang de er her og kan kjenne velbehag og avslapning fra første sekund. Ikke rart Bente og Tommy Nybøe og de tre sønnene deres tar turen så ofte de kan til feriehuset sitt på Porsholmen på Karmøy. 

Tekst: Liv Alsaker Sande – Foto: Steinar Sortland

– Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk i starten. Ikke fordi det var så nær der vi bor, men fordi vi må i båt for å komme hit. Men det har faktisk ikke vært noe problem i det hele tatt og har aldri vært til noe hinder for å reise hit så ofte vi ønsker, sier Bente som kan se bort på Porsholmen fra boligen sin på Vea på Karmøy. Etter å ha kommet over brua til Salvøy tar det mindre enn ett minutt i båt over til Porsholmen. 

Tommy og Bente Nybøe som til vanlig bor på Vea, har fritidsbolig bare noen hundre meter unna på Porsholmen.

I bruk hele året
Det som likevel har overrasket dem aller mest, er hvor ofte de bruker fritidsboligen.  

– En ting er at vi er her mye om sommeren når det er sol og fine badetemperaturer. Men dette er en fritidsbolig vi bruker mye året rundt – uavhengig av vær og vind. Guttaboys i familien stortrives og har til og med tatt seg en dukkert når vi har vært her på julaften og nyttårsaften. Nå i vår arrangerte vi også konfirmasjonen til eldstesønnen vår her. Dette er rett og slett et perfekt sted å samle familie og venner, og vi er storfornøyde med at vi “klakket til” og sikret oss denne perlen her.

Skjermet for vind og vær
Porsholmen ligger skjermet for vind og vær, men likevel tett på storhavet. Et ferieparadis som flere karmøybuer har trykket til sitt bryst. For ifølge utbygger Ole Morten Oaland er det karmøybuer som har kjøpt seg en fritidsbolig her til nå. Bente og Tommy er absolutt representative for dem. Tommy har gjennom firmaet sitt også sikret seg nabohytta som han har innredet ferdig og lagt ut for salg på finn.no.

– Vi har mange hyggelige naboer her ute, men vil gjerne ha flere, sier Bente og Tommy som selv har tatt seg av å innrede fritidsboligen. Tre etasjer som er praktisk innredet med 5 sengeplasser, to stuer og et herlig bad. Til og med vaskemaskin har de fått.

– Det gjelder å begrense turene hjemom og nyte hele dager her så tett på sjøen, sier de mens de smiler. 

Det gode livet på Porsholmen 
En ser Porsholmen på høyre side når en kjører over brua til Salvøy på Karmøy. Holmen er omkranset og skjermet på alle kanter – selv om storhavet bare er en tre minutters båttur unna. I prosjektet Porsholmen skal det bygges 27 naustlignende fritidsboliger helt i sjøkanten. Det følger med båtplass, egen brygge og terrasser. I tillegg er det gjestebrygger, felles badestrand og lekepark.  

For å komme over til Porsholmen trenger en båt og derfor er det opparbeidet både parkering og felles båter for transport. Størrelsene på fritidsboligene ligger på mellom 60 – 90 m2 i bruksareal, og i tillegg er det loft av ulike størrelser som ikke er medregnet i det arealet. 

Utbyggerne tilbyr også fritidsboliger som blir levert uinnredet slik at en kan gjøre en egeninnsats for å redusere den totale prisen. Porsholmen Utbygging AS er eid av lokale personer. 

Annonse