Annonse

Livet er fullt av tilfeldigheter og av og til er det nettopp det som gjør at du plutselig er i gang å bygge nytt hus. Du skal nemlig ha litt flaks om du skal får tak i en tomt i et boligfelt som egentlig var utbygd for over 30 år siden. Bli med til familien Gabrielsen Risanger sin flotte nye funkisbolig på Århaugtunet i Haugesund! 

Tekst: Liv Alsaker Sande – Foto: Steinar Sortland

Året er 2017 og Ida Gabrielsen og Thomas Risanger er egentlig på jakt etter en bolig i nabolaget rundt Beitene på Gard i Haugesund der de bor. En bolig som de ser for seg å pusse opp fra bunnen av. Men mens de er på visning i nettopp et slikt hus, får de tips om at det snart legges ut en boligtomt rett i nærheten. Der de kan bygge huset de har drømt om – skreddersydd til familien. 

Bassengdrømmen
Plutselig måtte de tenke nytt. Plutselig ble det mulig å få det innendørs badebassenget som de alltid hadde ønsket seg. Og alt dette midt i nabolaget der ungene trives så godt!

– Vi måtte jo bare ta i mot denne sjansen, og ikke lenge etter var vi i full gang å planlegge vår nye bolig sammen med Byggdetalj som har hatt hovedentreprisen på jobben. Byggdetalj tok oss med på en visning i en nyoppført bolig de nettopp hadde bygget. Etter det besøket var vi ikke i tvil lenger om at når vi først bygde, måtte det bli et unikt hus tegnet spesielt til oss, sier Ida og Thomas som overtok den nye boligen ved påsketider i 2020.

En ting som var spesielt viktig for dem var bassenget i første etasje. Et motstrømsbasseng på 16 kvm som gir dem gode treningsmuligheter og utfoldelse i det våte element. Thomas som før var en aktiv svømmer, nyter å kunne trene hjemme hos seg selv og ser også at de andre familiemedlemmene setter pris på bassenget. Ikke sjelden dukker det opp noen ekstra små gjester fra nabolaget som også vil teste bassenget, og pappa må stille som badevakt!  

Tre etasjer
Boligen går over tre etasjer, med garasje og boder på kjellerplan. At huset er delt inn i soner, er også noe som var viktig for familien. Barna får sin egen sone i første etasje – her har de også tilgang til en ekstra stue og gjesterom. Sistnevnte rom blir nå gjort om til barnerom til minsten som ventes å ankomme om ikke så lenge. Fra vaskerommet på første plan er det også en ekstra utgang – noe som er praktisk løsning for en barnefamilie. Fra badet er det gjennomgang til badebassenget, der det også er skyvedør ut til hagen. 

I den øverste etasjen er det stor stue i åpen løsning med kjøkkenet, stort kontor/ekstra stue, et gjestetoalett, hovedsoverom med walk in closet og eget bad.

– Vi er strålende fornøyd med hele huset og planløsningen, men synes spesielt at lyset og utsikten er ekstra fin fra den øverste etasjen. Vi liker også godt den ekstra takhøyden og spilene som er gjennomgående i hele boligen, sier Thomas og Ida som om ikke lenge får en ny verdensborger å ta seg av.  Da kan det passe bra for trebarnsforeldrene å være godt installert i den nye funksjonelle boligen på Århaugtunet. 

Interiørdesigneren om oppdraget:
Interiørdesigner Ann Helen Kvalevaag fra Moderne Stil ble hyret inn for å veilede og gi gode råd om de ulike innredningsvalgene. Her er hennes beskrivelse av oppdraget: 

Familien Gabrielsen Risanger har vært fantastiske mennesker å få jobbe i lag med og de viste meg stor tillit som interiørdesigner. Målet var å gjøre dette praktfulle huset om til et hjem for familien som snart teller fem. 

Jeg har bidratt med valg av gulv, kjøkken, belysningsplan, fargeplan, og møblering.

Fargen “Northern mystic” fra jotun ble valgt i stuen for å gjøre det lunt. Stue og kjøkken er stort og med ekstra takhøyde og mange vinduer, var det behov for å gjøre det lunt. Gardiner fra gulv til tak for å bidra til at akustikken ble bra. Heldigvis laget Byggdetalj et nydelig spiletak i tillegg som er støyreduserende. Designlamper setter prikken over i´en, og det var stas å få komme med råd og tips på det området også da jeg er spesielt opptatt av lys i bolig. Det var også noe å tenke på i bassengområdet at fargene og belysningen skulle være behagelige. Fargen på bassengområdet er “St.pauls blue” for å assosiere til det blå havet. Spottene i bassengområdet har en funksjon som gjør at det ikke er vondt å se opp når ein svømmer på rygg. 

Det ble også valgt heldekkende tepper på alle soverom. hovedsoverommet har fått fargekode “NSC S7502-Y”, mens på foreldrebadet er det to “søsterfargen” “S4502-Y” for at det skal være godt sminkelys. 

I trappehall er det “antique” fra Jotun som er en frisk og lekker grønnfarge. 

Bare det å komme inn i dette huset til en slik oppfriskende farge, forteller litt om de sporty menneskene som bor i huset. Og ikke minst trappen som er et møbel i seg selv. Sittebenken i gangen er tegnet av meg og laget på mål av Byggdetalj.

Apropos Byggdetalj og Rolf Amdal. Det har vært en sann glede å samarbeide med et så dyktig byggefirma som er lidenskapelig opptatt av å få fornøyde kunder og henger med i heile prosessen. 

Annonse