Annonse

Byens julebutikk-favoritt – en butikk med spiselige gaver for enhver smak.

Tekst: Tamila Ros – Foto: Steinar Sortland

Amundsen Spesial har hatt en spennende reise fra å være kolonialbutikken “Amundsen på hjørnet” i Haugesund til å vokse seg til en av de mest suksessfulle familie og engrosbedrifter som i dag leverer importvarer til ca. 1700 butikker over hele landet.

Det var for 12 år siden den lille butikken som dufter deilig kaffe åpnet dørene i Skippergata 5 like ved Risøybroen i Haugesund. Amundsen Spesial i sentrum har en unik atmosfære som  i kombinasjon med topp kvalitetsvarer gjør den til en av butikkene som haugesundere er mest stolte av. Med sitt utvalg av eksklusive gourmetvarer stimulerer den fine nisje-butikken sansene til mest kresne kunder.

Kamilla Selsvik og Kenneth Sollesnes ved Amundsen Spesial gleder seg til julehandelen i Haugesund sentrum. 

Kaffe- og temesteren 
Nybrent kaffe er det produktet Amundsen Spesial er mest kjent for. Her selges det 9 typer deilig kaffe fra Brasil, Etiopia, Costa Rica,Java, India og Italia. Man kan kjøpe hele bønner eller få det malt på butikken etter sitt behov.  Amundsen Spesial kaffe er 100% arabica, lys, mediumbrent kaffe opprinnelig fra Brasil og mellom Amerika.

Utvalget av te er kanskje det mest imponerende i hele Haugesund. Løsvekt sort, grønn, frukt- te blandinger og forskjellige rene plantasje-teer er på fast knalltilbud 4 for 3!

Julegaver som smaker
Amundsen Spesial er kjent for sine fantastiske spiselige julegaver. I tillegg til sin egen julekaffe og julete som det selges mest av i juletiden, lager Amundsen Spesial sine egne serier med smakfulle krydder, forskjellige sjokolader, kakao, lakris, marshmallows, konjakkuler, sjokolademandler og konfekt samt importerte kvalitetsvarer fra kjente europeiske merker som engelske Whittard of Chelsea og danske Special Moments. Det er også et bredt utvalg av godsaker fra populære danske Lie Gourmet med sine krydder, salt, oljer, pasta, majones og pesto produkter. Fra den britiske merkevaren Cottage Delight kan man finne bl.a. engelske syltetøy, chutney og curd.

Her kommer haugesundere for å kjøpe den perfekte gaven til de som liker å kose seg litt ekstra. Her kan en også få hjelp til å skreddersy sin egenkomponerte gave med f. eks. ost, kjeks, aromatisk olivenolje, pesto og pasta for så å få den smakfullt pakket inn!

Oppsøk ostedisken
I ostedisken er det et utsøkt sortiment som også presenterer norsk håndtverk på sitt aller beste. Man kan velge mellom flere av de mest kjente og prisbelønte norske oster som er å oppdrive: blant annet Kraftkar fra Tingvoll, kåret til verdens beste under World Cheese Awards i Spania i 2016, Fanaost fra Ostegården i Fana som vant VM i 2018 og Gangstad Nidelven Blå som også har høstet flere medaljer og priser. Lokale gastronomiske skatter som den økologiske blåmuggosten Fønix fra Stavanger Ysteri, ku- og geitost fra Myrdal Ysteri i Tysnes, Fetaost fra Haugaland Meieri i Tysvær og ikke minst en absolutt julefavoritt – en kortreist Ekte Geitost fra Skjold Gard i Etne er selvsagt også godt representert i sortimentet.

De beste godbitene fra Europa fungerer utmerket som en hyggelig liten oppmerksomhet enten du er vert eller gjest ved et juleselskap eller under mer intime omstendigheter. Spansk Manchego, franske Morbier, Comté, Vacherin mont d’or og Roquefort eller selveste kongen fra Italia, Parmigiano Reggiano finner sikkert veien frem til enhver osteelskers hjerte. Utallige tilbehør til ost som kjeks, oliven, spekepølser, curd, chutney og  lokale smaksbomber av bær og frukt i form av syltetøy fra Tveit Gård i Sveio setter prikken over i-en.

Kundeservice i fokus
– Denne butikken er litt annerledes i forhold til de som er på Amanda og Oasen, forteller Kenneth Sollesnes,daglig leder på Amundsen Spesial i Skippergata.

– Det er litt mer intimt her. Vi serverer kaffe her, men vi har ingen barista og det er ikke kafé. Det er servicen, tilstedeværelse og kvaliteten på varene som er i fokus her. Jeg er opptatt av at kundene våre får med seg smaksopplevelser.

– Folk har vært flinke å bruke sentrumsbutikkene i koronapandemien og en økning av norske turister i  2020 og i 2021 hadde en veldig positiv effekt på salg og omsetningstallene, sier Kenneth fornøyd.

Annonse