Annonse

Hva er favorittrommet? 
Det er en jevn kamp, men det må nok bli soverommet. 

Hvorfor er dette favoritten? 
Ordtaket «ryddig i hjemmet, ryddig i hodet» stemmer godt for meg. I huset generelt blir det ofte rotete utover dagen, men på soverommet er det stort sett ryddig. Og helt ærlig, ingenting er vel bedre enn å legge seg nydusja i reint sengetøy? Jeg synes vi har klart å skape en avslappende og rolig atmosfære – her slapper jeg av! Jeg verdsetter tiden jeg får før jeg legger meg, om det er å se på serie, lese en god bok eller bare scrolle litt på mobilen. Vi har også en liten balkong hvor man kan slappe av med utsikt mot kveldssola og solnedgangen. Om sommeren sitter jeg gjerne her med noe godt i glasset og bare nyter.  

Fortell gjerne litt om prosessen med å innrede rommet 
I løpet av et liv tilbringer vi mye tid på soverommet, derfor var det viktig for oss å skape en behagelig og lun atmosfære her inne. Det skal være en plass der vi kan slappe av å slippe alle bekymringer, et slags fristed. Når vi skulle i gang med oppussingen var det tre stikkord vi forholdt oss til: avslappende, behagelige fargevalg og stilrent. Vi har to store postere over senga med motiv i duse, rolige farger. I tillegg har vi to personlige bilder på nattbordene for å få litt personlighet inn til rommet. Alle bildene har trerammer, slik at det blir en helhet i interiøret. Når gardinene skulle opp valgte vi å følge den typiske hotellstilen med gardiner fra tak til gulv, transparente gardiner innerst og tykkere gardiner ytterst. Med spileveggen valgte vi å gjøre noe litt utenom det vanlige. I utgangspunktet skulle vi lage sengegavl av spilene, men valgte heller å plassere de på hver sin side av senga. Vi er veldig fornøyde med resultatet og har fått mange positive tilbakemeldinger på akkurat dette.  

Tips om produktene som er brukt, fargevalg etc.? 
Sengegavlen har fått ny drakt i form av noe så enkelt som et laken. Dette smarte tipset kom jeg over i interiørverden på Instagram. Jeg var i utgangspunktet ganske så lei av denne gavlen, men med et hvitt laken fikk den plutselig nytt liv! Fargen på rommet er dempet sort. Veldig behagelig med mørkt soverom, men personlig er jeg litt lei av det nå og ønsker å gå lysere etterhvert. Da ser jeg for meg en gråbeige farge, trolig blek sand fra jotun. Fargen på spilene er i en gråbeige farge, så de harmonerer fint med både lyse og mørke farger. Spilene er laget av parkett som hadde reklamasjonsfeil, og dermed ikke kunne brukes som gulv. Mannen min brukte noen gode timer på å skjære parketten inn i 5 cm brede spiler som vi har brukt både på soverommet og i yttergangen. Et veldig godt alternativt til eikespiler, dersom man synes dette er litt i dyreste laget.  

Annonse