Annonse

– Vær tidlig ute og søk i god tid, sier Birgitte Lilleskog, sjefen for studentboligene i Haugesund

Tekst: Tamila RosFoto: Steinar Sortland

De nyeste studentboligene midt i Haugesund sentrum er i et fancy bygg som er bygd i massivtre og i moderne funkisstil som kjennetegnes av rette linjer, store flater og vinduer og flatt tak.  Studentboligene ble oppført på rekordtid på kun 8 måneder i 2015 og ligger bare 350 meter fra Høgskolen på Vestlandet (HVL).  

Det er Studentsamskipnaden i Haugesund som eier og drifter boligene. Det leies ut 74 flotte leiligheter med plass til 91 studenter. Her tilbys det ulike typer studentboliger som hybelleiligheter for single på 16,19 og 21 kvm og leiligheter med separat soverom for par på 28 og 39 kvm. 

Birgitte Lilleskog er boligsjef for studentboligene i Haugesund. 

Jeg var faktisk alltid litt nysgjerrig på hvordan de urbane studentene som leier her faktisk har det, og dermed bestemte jeg meg for å avtale en omvisning med boligsjefen Birgitte Lilleskog og en student som kunne vise oss rundt i en leilighet. Jeg kom tidligere enn avtalt for å se meg litt rundt og nyte en kopp cappuccino på KaffeBaren 100. Her serveres det kaffe, te, varm sjokolade, smoothies, iskaffe, muslibar, diverse påsmurt, salatbar og noe søtt til kaffen. Min cappuccino smakte så herlig at jeg angret på at jeg ikke visste om byens beste kaffeplass tidligere! 

– Salat fra salatbaren og kaffe er det vi selger mest av,  sier Hildegunn Lian Andersen som er driftsleder på kaféen. 

– Våre kunder er en god miks av både studenter og folk som jobber i sentrum, sier hun.  

Birgitte Lilleskog møter oss med et smil og starter omvisningen i 1. etasje med sine flotte kurs og konferanserom som har plass til 150 personer og som høgskolen bruker i sine undervisninger. 

–  Vi har ikke et fellesrom til beboerne dessverre, påpeker Birgitte, så de bruker kaféområde for å arrangere pizza- eller spillekvelder. 

Utenfor finner man en koselig og lukket bakgård i form av et atrium på to nivåer som kan benyttes av alle beboere til diverse sosiale aktiviteter og arrangementer på finere dager. 

Et besøk hos Maria.
Vi blir invitert inn for å se på leiligheten til Maria Hovda Bergersen. Hun er 2. års sykepleierstudent ved HVL og har flyttet inn i en hybelleilighet i 4. etasje i august i år. Hun kommer fra Sveio og selv om det kanskje er billigere og mer romslig å bo hjemme, så foretrekker hun å leie en hybel i studentboligen i Sørhauggata 100. Maria er kjempefornøyd med hybelleiligheten og føler seg veldig trygg spesielt med det adgangskontrollerte låsesystemet som gir forbedret sikkerhet. Hun synes det er veldig praktisk å bo så nært både skole, praksisplass på sykehuset, Markedet og diverse butikker. Fellesvaskeriet nederst i bygget fungerer veldig bra.  Hybelen er 21 m2 og er litt større enn standarden som er 16 m2.  Leiligheten har en lys og minimalistisk stil. Interiøret er koselig med eget innebygd kjøkken, eget baderom med dusj, vask og toalett, skrivepult med skuffer, spisebord og stoler, praktisk seng med oppbevaringsplass og et klesskap gjemt inne i selve veggen.  

 – Jeg er også bomiljøkoordinator i studenthuset og arrangerer pizzakvelder og studiekvelder for studenter, sier Maria som savner et fellesområde utenom Kaffebaren for sosiale sammenkomster og beboermøter. 

Vaktmester inkludert.
Fordeler med studentbolig kontra vanlig bolig er blant annet nokså rimelig leie og tilgang til vaktmester og andre fagfolk når man trenger hjelp. Eksempelpris på en 2 roms leilighet (for 2 personer) i Sørhauggata 100 er rundt 6000,- kr. per måned med WiFi og strøm inkludert i prisen. Det kan derfor definitivt lønne seg å leie en studentbolig.    

Annonse