Annonse

FØRRESFJORDEN / TYSVÆR: Etter 30 år i samme hus, ville Odd Jonny Førre (57) og Unni Vaage (54) forenkle hverdagen. Derfor bygde de dette knalltøffe funkishuset på ca. 200 m² med alt på ett plan bare et lite steinkast fra det gamle.

Knalltøffe funkishuset på ca. 200 m² med alt på ett plan.

Produsert av: Byma.no.

– Vi er så fornøyd, starter Unni entusiastisk! Vi flyttet fra en bolig som vi var veldig glad i, men som ikke lenger var tilpasset vårt behov og som krevde mye av oss, til en ny, funksjonell bolig med moderne løsninger. Her har vi fått det akkurat slik vi ønsket!

Vi møter Unni og mannen Odd Jonny i midten av oktober. Høsten er kommet til Haugalandet. Og over huset i Førreneset 1, en liten kilometer fra rundkjøringen på Frakkagjerd, er det regnbyger i luften. 

Paret skal en tur til Bergen på ettermiddagen, så vi tenker å være raske slik at de får kommet seg avgårde, men ender likevel opp med å bli lengre enn planlagt.

Her får vi servert deilig brødlunsj, noe godt til kaffeen og praten går lett. Makan til hyggelige, imøtekommende og gjestfrie mennesker skal du leite lenge etter. Her er det godt å komme inn!

Men tilbake til historien…

Et hjem vi kan bli gamle i
– Huset vi bodde i tidligere lå rett oppi her, forklarer Unni og peker. Det var både stort og varmt, men planløsningen ukurant. Rommene var små og det ble fort trangt om plassen ved familiesammenkomster.

– Vi har to gutter på 24 og 21 år som jobber og studerer. Og med guttene på vei ut etterhvert kjente vi at behovet vårt endret seg, legger Odd Jonny til, eller bare “Jonny” som han bruker mest. 

Når det nye huset skulle planlegges var det viktig for Unni med et funksjonelt og moderne hus med gode romløsninger. Hun ville også gjerne ha en åpen og luftig stue-kjøkken-løsning tilrettelagt for familie og sosiale sammenkomster. 

Jonny på sin side var opptatt av å velge vedlikeholdsfrie materialer av høy kvalitet og å finne løsninger som krever minimalt slik at ikke somre og finværsdager går med til maling og vedlikeholdsarbeid. Derfor valgte de steni-plater på store deler av ytterfasaden og aluminiumsinndekte vinduer i tillegg granitt på uteplass/atrium og asfalt på gårdsplassen.

Kjøkken og stue i ett
Ekteparet begynte å se i kataloger etter inspirasjon og tegnet noen skisser selv som de tok med til boligbygger Berge Sag på Raglamyr. Her fikk ekteparet hjelp fra arkitekt Camilla L. Thorsen i utformingen av huset.

Der det på 70, 80 og 90-tallet var vanlig med små og flere rom har vi de senere år ønsket boliger med større oppholdsrom tilrettelagt for felleskap til hverdag og fest.

– Ja, det er veldig populært å slå sammen oppholdsrommene, sier Camilla, slik at hjertet av boligen blir der hvor det sosiale skjer. Hos Unni og Jonny har de for eksempel fått en stor åpen stue-kjøkken-løsning på hele 59m². Her har de ekstra takhøyde på 3,3m, god akustikk og store vindusflater. Dette gjør det til et bruksrom det er godt å være i, med både god plass og mye naturlige lys. I tillegg rammer det store vinduet inn utsikten på en fantastisk måte, forteller den erfarne arkitekten.

Gjennom vinduene mot vest endrer farger og motiv seg med årstidene slik at den frie utsikten over Førresfjorden og nærområdet med rette kan kalles et levende maleri. Rammen rundt utsikten var det Camilla som foreslo, og der traff hun virkelig blink, forteller paret. 

 – Jeg har jo vokst opp med denne utsikten, og det føles alltid som hjemme når jeg ser den, legger Jonny til.

LYST PÅ MER BOLIGINSPIRASJON? Husk å lese resten av boligreportasjene våre. Når kunden er fornøyd, er vi fornøyd!

Og dette er et perfekt eksempel på at man ikke behøver å flytte i leilighet når barna flytter fra redet.

Så med det sagt vil vi i Berge Sag bare få takke så mye for tilliten og ønske dere alt det beste! Og takk for at vi fikk komme på besøk å se hvor fint dere har det!

Har du et boligprosjekt på gang eller er nysgjerrig på hvordan det er å bygge med oss? Vi har erfarne arkitekter og fagfolk som hjelper deg fra strek til virkelighet! 

Kontakt Ellef på 98 22 93 54 eller ellefk@bergesag.no for en uforpliktende boligprat og pristilbud. 

Annonse