Annonse

Det er ofte når mørketiden setter inn, at vi ser at vi trenger å fornye oss på belysningsfronten. Da er det smart å ta turen til en av de største lampebutikkene i distriktet. Åkra elektriske har vært med i Mesterlys-kjeden i en årrekke og har også en fagutdannet lysrådgiver i staben. 

Tekst: Liv Alsaker Sande – Foto:  Kenneth Andresen og produktbilder fra leverandørene

Hva med å lyse opp den flotte trappen? Eller hva sier du til lett dunkel belysning inne i dusjen? Uansett hva du vil belyse, kan det være lurt å ta turen til Mesterlys Åkra Elektriske.

– Nå er det kreativiteten sammen med våre ønsker og behov som i større grad styrer hvordan boligen lyssettes både ute og inne, forteller lysrådgiver Siv Marit Langåker ved Mesterlys Åkra Elektriske.

Tiden der en kjøpte lamper kun etter lommeboken og magefølelsen, er definitivt forbi. Belysning er blitt hitec på høyt nivå og utvalget av lamper er enormt. Hos Mesterlys Åkra Elektriske har de valgt å kunne tilby et bredt utvalg av lamper – fra tradisjonelle lysekroner til klassiske designlamper fra Louis Poulsen. Som eneste Mesterlys-forhandler på Haugalandet opplever de ofte at kundene har kjørt langt for å besøke butikken.

– Vi har kunder fra hele Haugalandet og også fra Sunnhordland. Belysning er blitt viktig for folk, og hos oss finner de et av distriktets største utvalg av lamper. Her er det absolutt noe for enhver smak og lommebok, smiler Langåker.

4 på topp hos Mesterlys Åkra Elektriske
Disse lampene er de mest populære ved Mesterlys Åkra Elektriske for tiden:

Gå for en belysningsplan 

Bygger du nytt eller pusser opp kan det være smart med en belysningsplan! 

Siv Marit Langåker er selv utdannet lysrådgiver gjennom Mesterlys og bidrar gjerne med en belysningsplan for alle typer byggeprosjekter inne og ute. De tilbyr hjemmebesøk og lysrådgiving etter avtale i butikken og ser en stor fordel i at de har Åkra Elektriske sin installasjonsavdeling på huset. En belysningsplan tar hensyn til hvilken boligtype det er, beboerne sine behov og arkitektoniske kvaliteter ved boligen en ønsker å fremheve.

– Det er lett å glemme lyset når en bygger nytt eller pusser opp og mange angrer bittert på at de ikke hadde en bedre plan på lyssettingen. Derfor er rådet i dag å utarbeide en belysningsplan tidlig prosessen. Dette gir en en mer funksjonell bolig. En god belysningsplan sikrer også at en ikke bommer på lyspunktene og lampevalgene. På denne måten får en større utbytte og glede av hvert rom i boligen, sier Langåker. 

Rett utebelysning gir trygghet

Det er ikke bare lekkert å se på. Den rette utebelysningen kan også minske risikoen for innbrudd og uhell. 

– Folk er blitt mye mer bevisst på hvilken utebelysningen de ønsker. Utvalget av uteprodukter er også blitt mye større med årene og derfor kan det være smart å be om rådgivning fra oss hvilke utelamper en bør velge. Be gjerne om en egen belysningsplan til uteområdet, så styrer en unna bomkjøpene og får utebelysning som kler boligen, sier lysrådgiver Siv Marit Langåker ved Mesterlys Åkra Elektriske.

Ved Mesterlys Åkra Elektriske har de innredet en egen avdeling der de stiller ut utelamper. Og mens det før var mest vanlig å henge lampene på uteveggen, selges det i dag lamper som kan monteres de fleste steder ute. Mange velger for eksempel å ha utelamper som plasseres ned i bakken i hagen, felles inn i veggen, monteres i et bed eller felles ned i veien til hovedinngangen. Det er heller ikke uvanlig å lyssette en busk eller et tre i hagen.

– Og selv om utebelysningen gjør at boligen din ser ekstra lekker ut i kveldsmørket, må en huske på at den rette belysningen også bidrar til å øke sikkerheten og tryggheten for de som ferdes der.  Dessuten er det mindre sjanse for innbrudd i boliger som er godt belyst, sier Langåker.

Annonse