Annonse

– Men jeg vil helst at han starter samme kveld! 

Hvilke forandringer skjer i en bolig i løpet av åtte år? Svaret på det spørsmålet avhenger utvilsomt av hvem som bor der. Hos Camilla (33) og Magnus (35) Klovning Strømø i Skåredalen i Haugesund har det skjedd mye både på innsiden og utsiden av boligen de flyttet inn i 2013. Mange av forandringene, skyldes Magnus sine ferdigheter som møbelsnekker. 

Tekst: Liv Alsaker Sande – Foto: Grethe Nygaard

Her bor:
Hvor: Berta Sunds gate, Skåredalen i Haugesund
Hva: Moderne enebolig fra 2013
Instagram: camillastromo

Boligen i Berta Sundsgate i Skåredalen stod ferdig for åtte år siden.

Spoler vi åtte år tilbake og finner frem husreportasjen i Vi Bygger Nytt fra vinteren 2014, ser vi at dette var unge husbyggere som virkelig visste hva de holdt på med. Ikke bare var de sterkt delaktige i utformingen av planløsningen i den nye boligen. Magnus gjorde også store deler av tømrerarbeidet selv – i tillegg til alt malearbeidet. 

Nye farger
Så er vi altså på besøk igjen – åtte år senere. Også denne gangen blir vi møtt  av et varm og imøtekommende interiør. Rom det er godt å komme inn i. Forseggjort og dekorativt. Moderne løsninger, men samtidig tidløst.  

– Det er vel bare fargen her i gangen som fremdeles er lik da vi flyttet inn. Ellers har vi fått nye farger. Ikke fordi vi mislikte fargene vi hadde valgt. Mest fordi vi har endret litt på møbleringen og interiøret underveis og liker godt å fornye oss på fargefronten, sier Camilla og legger ikke skjul på at hun er i overkant interessert i hjemmeinnredning.  

Et lekerom en prinsesse verdig!

Prinsesse i huset
Interiørinteressen har ikke blitt mindre med årene hos Camilla, som for åtte år siden drev interiørbutikken Feel på Markedet. I denne perioden var hun også aktiv i politikken for FrP og hadde flere politiske verv. Senere begynte hun som sentrumskoordinator i Haugesund Sentrum. Før hun i starten av koronaen, i april 2020, startet Strømø Digital som har vokst i rekordfart og i dag har 6 ansatte fordelt på 4,6 årsverk. 

Og det viktigste av alt som har skjedd disse årene,, er jenta på fire år som elsker å leke under trappen nede i gangen. Sophia er ei gladjente med talegavene i orden og som har et drøm av et prinsesserom å boltre seg på. 

– Det å bli foreldre til Sophia, var stort for oss.  Men vi fikk en litt vanskelig start og måtte dessverre tilbringe en del tid på sykehuset det første året. Og da vi omsider kunne flytte tilbake til huset vårt, gjennomførte vi tidenes opprydningsrunde der vi kvittet oss med alt det vi ikke trengte. Det ble en slags restart som var god for oss alle, forteller Camilla.  

Fremdeles føler de at boligen med sine 194 kvm er i største laget, men ser at det er praktisk etter hvert som datteren vokser til. De prioriterer å bruke ressurser på vedlikehold av boligen og har også lagt ned ressurser i uteromådet der hagestuen med boblebadet så langt er høydepunktet. Neste sommer er planen å bygge et utekjøkken i forbindelse med hagestuen. Og det er ingen tvil om hvem som får det byggeoppdraget!   

Magnus har både designet og produsert mange av møblene i boligen.

Strømø Bygg
De siste årene har nemlig Magnus utviklet ferdighetene sine som møbelsnekker og har både designet og produsert mange av møblene i boligen. I tillegg har han solgt en del møbler gjennom firmaet sitt Strømø Bygg, som tar på seg både små og store byggeoppdrag. Han har blant annet spisset seg på oppdrag der han plassbygger ulike små og store prosjekt direkte i boligene til folk. Slike oppdrag kan være å bygge opp en spilevegg, en plassbygd benk ute eller inne, utekjøkken og andre lignende prosjekter. Verkstedet har han i garasjen hjemme hos seg selv og prototypene han lager blir ofte testet ut i egen bolig – om de ikke selges med en gang. 

Og selv om dagene er fulle av ulike byggeprosjekt, setter han også i gang hjemme hos seg selv. Gjerne etter en ide som Camilla har klekket ut – snappet opp på Instagram, Pinterest eller rett og slett funnet på selv. Magnus og Camilla er samstemte hvilken stil de ønsker hjemme hos seg selv og har sjelden heftige diskusjoner hvordan ting skal bli seende ut og hvordan boligen blir innredet. 

– Men har jeg en god ide til noe smart han kan bygge her hjemme, vil jeg aller helst at han starter samme kveld. Heldigvis passer det nesten alltid, smiler Camilla.   

Annonse