OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Annonse

Tekst og foto: Elisabeth Mjåseth

Høsten er en så fin tid. Innekos med varm drikke og tente lys, varme farger, løv som faller og mørke kvelder. For meg er høsten en fin ventetid mens vi forbereder oss til jul og frost ute. Jeg har allerede begynt å glede meg skikkelig til juletiden og måtte få opp litt lys på hyllen på kjøkkenet. Ventetiden er for god mat og god varm kaffe og te foran peisen og en gang i blant er det godt med litt ekstra kos med sjokolade og krydder. Hvit kaffe mocha er noe jeg ofte har kjøpt på cafè men den er veldig lett å lage hjemme – her er min beste oppskrift:

100 gram hvit sjokolade

1 dl kremfløte

2,5 dl melk

1-2 sp sukker

En espresso

Krydder som vaniljestang, kanelstang eller stjerneanis

Kutt opp sjokoladen i biter. Varm opp fløte, melk, sukker og hvit sjokolade. Tilsett litt smak om du ønsker. Denne gang hadde jeg en stjerneanis og en kanelstang for å få litt «førjulsmak»

Rør hele tiden til melken er varm og sjokoladen er smeltet.

Tilsett i kopp sammen med en varm espresso. Om du ikke har tilgang til espresso kan du lage sterk kaffe.

Kos deg og nyt.

Annonse