Annonse

Nå skal jeg skrive om et tema jeg aldri har berørt i løpet av mine 14 år som redaktør. Strømsparing. For selv om vår husholdning stadig setter nye rekorder når strømregningen kommer, har jeg liksom aldri dukket helt ned i materien. Før nå. Og motivasjonen er utvilsomt de nåværende strømprisene som nok gjør at vi har en dyr vinter foran oss. Men nå skal mor ta grep og innføre tiltak som guttaboys aldri har sett før. Og premien – tur til Spania neste sommer betalt med alle pengene vi har spart: 

Her er tiltakene:

  1. Jeg henter inn alle løse ovner og oppbevarer dem på et trygt sted. Kun veldokumenterte søknader kan utløse utlevering av en ovn. Det betyr at ovnen jeg fant på bånn pinne i garasjen her en dagen for å varme opp “treningsrommet”, er eliminert!
  2. Varmekabler settes på et minimum.
  3. Fulle maskiner både når det gjelder klesvask og oppvask. 
  4. Installere kraftplugg fra Haugaland kraft slik at jeg kan følge med på forbruket hjemme hos oss akkurat nå!
  5. Innføring av faste rutiner for lukking av dører og slukking av lys.

Jeg er sikker på at disse enkle tiltakene vil gi raske resultater, og jeg er allerede i gang å kikke på aktuelle hoteller og flyreiser i juni 2022. Så spørs det da om det er kun mor som kan glede seg over premien eller om det spares nok penger til resten av gjengen… 

Ps: Få gode tips til strømsparing du også – se saken inne i magasinet, så blir det kanskje ferietur på deg også! 

Liv Alsaker Sande

Annonse