Annonse

Et helt nytt bilunivers har åpnet dørene på Stølsmyr like ved Raglamyr i Haugesund. Her har Auto Proff fått et av landets mest moderne verksteder der kundene blant annet kan følge reparasjoner og servicer gjennom et stort vindu i kundemottaket. Og rett ved siden av holder Romnes Haugesund til som sørger for at det blir kortreist når der de ulike bildelene skal leveres.

Tekst: Liv Alsaker Sande – Foto: Steinar Sortland 

Auto Proff har valgt flere innovative løsninger i sitt helt nye verksted på 650 kvm. I verkstedet kan mekanikerne nyte en behagelig temperatur fra vannbåren varme som er lagt inn i hele næringsbygget. De har egen vaskehall slik at alle kundene kan glede seg over nyvasket bil når de henter etter verkstedbesøket. 

Følg med gjennom vinduet!
– I kundemottaket er det stort vindu inn i verkstedet slik at en har anledning til å følge med på aktiviteten. Ellers er verkstedet utstyrt med det aller siste på markedet og har også en egen hall for EU-kontroller for personbiler og bobiler opptil 7.5 tonn.

Fra verkstedet er det direkte adgang til garderober og pauserom i 2. etasje – praktisk når de ansatte skal skifte klær og ta seg en velfortjent matbit. 

– Klart vi er stolte over det flotte nye verkstedet vårt. Og de som er bekymret for at vi nå må skru opp prisene, kan ta det helt med ro. Vi kjører de samme prisene som før, sier Aage Tindeland daglig leder ved Auto Proff som nettopp har ansatt to nye mekanikere og en kundebehandler i staben. 

– Nå har vi åtte mekanikere og to kundemottakere i staben. I et arbeidsmarked der det er stor rift om mekanikere, har jeg inntrykk av at nye lokaler og gode fasiliteter var avgjørende for at de valgte oss som arbeidsgiver, sier Aage Tindeland. 

Byggherre Jens Martin Vatland og Aage Tindeland i Auto Proff gleder seg til å ta i mot det flotte nye bilbygget på Stølsmyr.

40 millioner
Sammen med Jens Martin Vatland, som representerer byggherren John Arne Vatland, er han med på runden som Jobb & Næring får i det nye næringsbygget på Stølsmyr. Bygget er plassert bak Skanfil og Bring-bygget på en næringstomt som Vatland kjøpte av Karmøy kommune i 2020. Nå har de satt opp et bygg på totalt 3250 kvm tegnet av arkitektkontoret Vikanes Bungum Arkitekter. Et skreddersydd bygg både for Auto Proff og Romnes Haugesund AS som leverer bildeler til proffmarkedet. I tillegg har Vatland kontorer og møterom til egen næringsvirksomhet. Også møbelbutikken Home at Home har lageret sitt her. I tillegg har de også et parkeringsanlegg med plass til 24 biler for de ansatte i underetasjen. Da jobb & Næring er på besøk i bygget holder Romnes på å flytte virksomheten sin over til de nye lokalene hvor de disponerer ca. 1300 kvm. Bildeler fra 10 000 unike delenummer skal nå sorteres i et moderne lageranlegg. Her ligger også et større moderne  kurslokale og øvingsverksted der Romnes kjører kursene sine for Sjekk Punkt-forhandlerne som er en kjede de står bak. 

– Bygget har kostet vel 40 millioner kroner, og vi er godt fornøyd med resultatet. Nå gleder vi oss til å ta hver kvadratmeter i bruk og vise kunder og samarbeidspartnere hvor kjekt vi har fått det her, sier Jens Martin Vatland.  

Flotte fasiliteter i det nye næringsbygget på Stølsmyr der Auto Proff, Romnes Haugesund, Vatland og lageret til Home at Home holder til.   

Annonse