FORNØYDE: Tore, Berit og lille Agnes er strålende fornøyde med huset. Det liker ansvarlig for boligavdelingen i Berge Sag, Rune J. Medhaug t.v godt å høre.
Annonse

ESPEVIK / TYSVÆR: Da Tore og Berit Espevik gikk på jakt etter drømmehuset var løsningen plutselig enklere enn de hadde trodd. Et kjapt googlesøk etter “drømmehuset” var det som skulle til. Da dukket det opp et bilde av en bolig i Sverige som arkitekt Camilla Thorsen i Berge Sag tilpasset tomten i Espevik. Og vipps så var vi i gang! 

Stilen vår er litt forskjellig, og vi bladde igjennom alt som var av kataloger, minnes Berit, men ingen hus falt helt i smak. – Det måtte rett og slett et google-søk og assistanse fra Berge Sag til, sier paret, som nå kan nyte en flott utsikt over Nibbesundet i Tysvær kommune.

Luftig under taket og store vindu
Med fasade og uttrykket på plass ble det også høyt under taket. På det høyeste er det rett over 4 meter.

Med store vindu, rikelig naturlig lys og luftige rom kommer utsikten mot sjøen og fjellene i bakgrunnen virkelig til sin rett.

Kjøkkenet – familiens tilholdsstedSom familie er vi veldig sosiale og liker besøk, så et sosialt kjøkken var viktig for oss, sier paret med et smil. 

Det kan du kanskje kjenne igjen i størrelsen på bordet, nikker Tore. Bordet ble faktisk til samtidig som huset. Tore kom over et flott eiketre på familiens gård – som etter en møysommelig prosess med kapping, sliping og pressing over nesten to år er blitt til kjøkkenbord. Et virkelig unikt bord som binder kjøkken og spisestue nydelig sammen. 

Detaljer og interiør– Det ble mye boligblader, kataloger og Instagram i denne perioden kan du si. Og vi har nok vært innom samtlige butikker med flis, kjøkken eller annet til bolig i Haugesunds-området, sier Berit og ler. Vi ville ha noe som ikke var så sterilt, derfor har vi kanskje vært litt vågale i fargebruken. 

Alle vi i Berge Sag ønsker Tore og Berit alt godt i drømmehuset!

Favorittfargene til paret måtte selvsagt med. Berit er glad i blå-toner og Tore liker grønt. Det ser vi innslag av flere steder i huset. 

– Vi er begge opptatt av at rommene skal være lune og gode – så vi gikk for mørke farger både på bad og hovedsoverom. Utenom det så har vi valgt gullbelagte-detaljer. Det står fint til mørke farger. Detaljene finner du igjen både på badet og på kjøkkenet, sier Berit.

Enklere hverdagslogistikk
Hverdagslogistikken i det nye hjemmet glir også fint med alt på ett plan og en godt gjennomtenkt planløsning.

Tore forteller at de valgte å flytte ytterveggen på vaskerommet litt slik at det ble noen kvadrat ekstra der i tillegg til egen, separat inngang. 

– Å utvide vaskerommet var en super løsning og med egen inngang blir det mye brukt. Barnevogn inn og ut går lett i tillegg til at det er mye enklere å holde hovedinngangen noenlunde ryddig. Anbefales, sier han. 

Alt i alt er vi rett og slett kjempefornøyd og ser frem til å bo oss skikkelig inn, smiler paret til slutt.

Produsert av Byma.no

Har du et boliprosjekt på gang eller er nysgjerrig på hvordan det er å bygge med oss? Vi har erfarne arkitekter og fagfolk som hjelper deg fra strek til virkelighet. Kontakt Ellef på 98 22 93 54 eller ellefk@bergesag.no for en uforpliktende boligprat og pristilbud.

Annonse