Annonse

Nå skal jeg gjøre noe som er litt fy, fy! Jeg skal skryte av meg selv. Eller rettere sagt så skal jeg skryte av huset mitt. Ikke fordi huset jeg bor i er noe ekstraordinært – i alle fall ikke om jeg sammenligner med andre sine hus. Men dersom jeg sammenligner huset med våre tidligere bopeler, så er dette faktisk den flotteste (og eneste) eneboligen vi har bodd i. 

Jeg bor i et hus fra 80-tallet som både trenger oppussing og vedlikehold. Når jeg likevel ønsker å fremheve det positive med huset mitt, så er det fordi jeg innimellom synes det har gjennomgått vel mye negativ kritikk. Ufortjent kritikk. Huset er nemlig veldig ålreit og kan absolutt ikke lastes for at dens eiere er vel bedagelige og lite nevenyttige (les; handyman og handywoman). 

Det aller beste med huset er at det stenger ute kalde høststormer. Jeg har til og med to peiser og en vedovn som vi kan bruke om det blir litt kaldt. Blir det ekstra kjølig har jeg faktisk en sauna på loftet som kan benyttes.  Her befinner det seg også et stort badekar som det er deilig å ta en dukkert i. Ellers er huset utstyrt med tre toaletter – noe som er praktisk når familien teller fem. 

Kjøkkenet er så romslig at det i det ene hjørnet er plassert en sofa. Det betyr at middagshvilen er i gang på et blunk, og vi slipper å ta omveien til sofaen i stuen. Apropos stue – vi er faktisk så heldige at vi kan velge mellom fire stuer. Loftstuen der det ene TV´en står, garasjeloftstuen som vi pleier å bruke til ”chill og spill”. Kjellerstuen som er godt egnet til gjesteovernatting, og ikke minst hovedstuen der det er yppelig å ha gjester, og der vi også har en egen TV-stue ypperlig for fotballtitting.  

Hørtes ikke dette ut som et kult hus? Jeg tør nesten ikke tenke på hvor bra det vil bli når alle oppussingsprosjektene er i havn!

Kos deg i høstmørket! 

Liv Alsaker Sande

Annonse