Annonse

Sigrid Therese Johannessen ville gjøre det på sin egen måte. Ta inn varene som hun har mest tro på. Modernisere butikk-lokalene og starte nettbutikk. To år senere kan hun trykke utført på alle målsetningene hun satte for butikken. Nå er hun klar for å ta interiørbutikken HEIM Sigurd Svendsen til nye høyder. 

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande
Produktsbilder: HEIM 

Butikken i Bjerkreim-bygget i Åkrehamn sentrum har lange historiske røtter. Det var Sigrids oldefar, Sigurd Svendsen, som startet butikken for 85 år siden. Først som en “alt mulig butikk” i sentrum av Skudeneshavn. Senere ble det flytting til Åkra sentrum og en vridning mot et klassisk glassmagasin. Sigrid Therese Johannessen overtok butikken etter bestemoren Anne Tove Svendsen, og visste med en gang at hun måtte komme seg ut på nettet til folk. Det var hun ikke minst glad for da pandemien satte inn. 

– Det var nettbutikken som holdt liv i oss under nedstengingen. Det var også en god plass å holde interessen for merkevaren HEIM oppe og minne folk på at vi var der og at masse spennende varer var på veg, forteller Sigrid Therese som bare i løpet av to år har tatt et godt “busk” inn i interiørverden.

Skiftet yrkesvei
– Jeg var egentlig utdannet helsefagarbeider og så for meg et annet yrkesløp da jeg fikk sjansen til å overta butikken. Så i starten var det utrolig mye å sette seg inn i og ikke minst bli kjent med alle merkene og stilretningene. Jeg synes virkelig det er en interessant og spennende “interiørverden” der ute og blir ikke minst inspirert av alle kundene våre. For ikke sjelden har de tips og ideer til varer vi bør ta inn i butikken – et engasjement jeg setter stor pris på, sier hun. 

Stort spenn
Størstedelen av kundene er i alderen 25 til 60 år og kundene kommer fra hele Haugalandet, i tillegg til kundene fra hele landet på nettbutikken. Men selvsagt er det mest åkrabuer som setter pris på å “handle hima” og få tak i kjente designmerker rett rundt hjørnet, HEIM Sigurd Svendsen fører kjente merker som blant annet Ferm Living, House Doctor, By Lassen, Hay, Fredrik Bagger, Jonathan Adler, Muubs, Norman Copenhagen, Cooee, Stoff Nagel, Uyuni Lightning og Villa Nyhus. Lamper, møbler og interiørartikler. For tiden går det mye i keramikk og karakteristiske vaser i  “lubne” og organiske former. 

– Retrofargene er tilbake. Folk ønsker seg kvalitet og særpreg. Spesielle vaser på bordene og spennende print på veggen. Det bærekraftige, individuelle og unike står i høysetet denne høsten og det gjenspeiler seg også i hvilke varer vi velger å ta inn, sier Sigrid Therese. 

Populære høstvarer hos HEIM Sigurd Svendsen 3 på topp:

1. Chubby vase fra Cooe – vakker med blomster i, men nesten like flott uten!
2. Lysestaker fra Stoff Nagel – velg deg din favoritt og bygg deg sakte og sikkert opp. Nå får du også brannsikre ledlys til!
3. Jonathan Adler sine lyslykter, krus og vaser står høyt på ønskelisten til mange.
Annonse