Annonse

Eplekaker hører høsten til. Med selvplukk av epler fra hagen og egg fra egne høner smaker den ekstra godt! Pynt opp et bord ute, pisk litt krem eller sett frem vaniljeisen og nyt delikatessen sammen med familie og venner! 

Tekst og foto: Charlotte Helgesen
Følg Charlotte på Instagram: housestory.by.charlotte 

Eplekake 

Ingredienser: 
200 g smør 
200 g sukker 
2 store egg (evt 3 små om du har dverghøns som vi) 
200 g hvetemel 
1,5 ts bakepulver 

Fyll: 
3-4 epler 
3 ts vaniljesukker 
2 ts kanel 
3 ss sukker 

Fremgangsmåte: 
Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. 

Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster (begynn innenfra). Sikt over vaniljesukkeret. Dryss over godt med kanel og strø til slutt over masse sukker. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50 min. 

Annonse