Annonse

Eiendomsutvikler Øyvind Lie var aldri i tvil om hva den vakre sjøeiendommen i Vålevåg skulle brukes til. Det bare måtte bli en strandpark både for fastboende og hyttefolk. Med egen sandstrand, grillplass og mulighet for sjøbod, naust og båtplass. Ikke lenge etter hadde arkitektene til Blink Hus Steinsbø tegnet akkurat det han var på jakt etter og Valevåg Strandpark var en realitet. 

Øyvind Lie (t.h.) i eCount Eiendom og Sondre Natås Strand i Blink Hus Steinsbø ser frem til å bygge 7 eneboliger/fritidsboliger i Valevåg Strandpark.

Tekst: Liv Alsaker Sande – Foto: Liv Alsaker Sande og boligleverandøren

Det er vanskelig å ikke la seg begeistre av vakre Valevåg. Stillheten og den lune beliggenheten like ved sjøen. Naturskjønt og midt i leio spesielt om en kommer sjøveien. Vi Bygger Nytt reiser fra 16 grader i Haugesund og kommer til 21 grader i lune Valevåg. På sjøeiendommen på vel 6 mål som snart skal forandres til Valevåg Strandpark, treffer vi både Øyvind Lie fra eCount Eiendom og salgsansvarlig Sondre Natås Strand i Bømlo-firmaet Blink Hus Steinsbø som har ansvaret for byggingen og salget av de totalt 7 eneboligene. Nå er det seks igjen. 

– Den ene av eneboligene helt nede ved sjøen og et tilhørende naust forsvant fort. Det overrasket oss ikke. Nå ser vi frem til å starte byggingen av disse flotte boligene som alle vil få et moderne preg og vil være svært funksjonelle, sier Sondre som ser for seg en bred målgruppe.

– En slik plass kan fungere både for dem som ønsker å bo her fast og for dem som ønsker en fritidsbolig. Det er ikke boplikt i Sveio kommune – så det gir full fleksibilitet. Vi vet om folk som vurderer å kjøpe det som fritidsbolig først og deretter ta det i bruk som fast bolig senere, sier Sondre som sjelden selger boliger med en slik beliggenhet like ved strandkanten.

– Det hører til sjeldenhetene og det er jo nettopp beliggenheten som gjør at Valevåg Strandpark skiller seg ut som et unikt prosjekt. Vi har opplevd stor interesse for prosjektet og har hatt en del visninger for interesserte. Vi opplever også stor entusiasme fra bygdafolket som setter stor pris på at det skjer noe som kan skaffe nye innbyggere. Det passer godt sammen med planene om både ny skole her og alle mulighetene som nylig ble listet opp i en i en fersk mulighetsstudie for Valevåg. At boligene vil ligge tett på butikken i Valevåg er jo også et ekstra pluss. Det er deilig å bo i gangavstand til butikken og bare spasere bort for å sikre frokosten hver lørdag, smiler Øyvind Lie.

Fire av de sju eneboligene vil se like ut og vil få et boareal på 130 kvm. Disse vil inneholde 2 stuer, 2 bad og 3 soverom og er plassert ved siden av hverandre med fin utsikt til sjøen. De tre andre boligene er også moderne i stilen og vil ligge tettere på sjøen. Disse er større og har opptil 192 kvm i boareal og 4 soverom.  De som kjøper bolig i Valevåg Strandpark vil få fortrinnsrett til å kjøpe båtplass og en av sjøbodene som også skal bygges,. Det vil i tillegg bli opparbeidet grillplass, lekeplass og sandstrand på fellesområdet. 

– Boligene vil holde høy og moderne standard og det er fremdeles mulighet for å skreddersy planløsningen om det er ønskelig, sier Sondre Natås Strand i Blink Hus Steinsbø. 

Annonse