Potter, planter, vaser og lyslykter er fra Hageland Bygnes.
Annonse

Visste du at grønne inneplanter også er med på å gjøre et hjem personlig? Det er ikke bare interiør og pynt som kan skape hjemmet. 

Ved å bruke planter når man innreder; får man et spill i interiøret, det blir en lunere atmosfære og det sies at man får en indre ro i hverdagen. I tillegg til dette renser de også luften og gir et bedre inneklima.

Tenk at en slik «pyntegjenstand» kan gi oss så mye! Ja -til mer levende pynt!

Nå som det nærmer seg høst og innekos er det ikke uvanlig at vi «tar med oss hagen inn». Et tips som kan være fint om du har flere inneplanter, er å samle de i grupper fremfor at de står alene, for å skape en større effekt.

Sett plantene på en pidestall, krakk eller andre elementer som lager høydeforskjell og arranger de slik at den høyeste er bakerst og jobb deg fremover. Hos oss har jeg viet et eget sted for de litt større plantene gummi -og fiolinfiken. De står i store potter i flott metallutførelse i ulik høyde og for å mykne det litt opp står en vinballong i glass ved siden av på en trekrakk. Oppå pianoet pryder en nydelig «foxtail fern». 

For et ryddigere uttrykk liker jeg å dobbel eksponere både potter og plante når det er en plante jeg liker godt. Det er fint om pottene også har farger som harmonerer, men gjerne med forskjellig struktur eller mønster. 

Stuebord: Philodendron «New red».
Planter utstilt i hvit hylle: Sølvranke og treklatrer «atom»

Annonse