Annonse

Hva er ditt favorittrom i boligen? Vi Bygger Nytt presenterer folks favorittrom. Gjennom sine egne bilder får leserne presentere favorittrommet og forklare hvorfor dette er favoritten.

Hvorfor er dette favoritten? 
Kjøkkenet er mitt favorittrom i huset fordi det er det sosiale rommet i huset hvor det er åpent og luftig med godt dagslys. Familie og venner kan sitte i den «lille stuen delen», ved spisebordet eller på kjøkkenøyen og prate med oss når vi lager mat. 

Det er enkelt å holde det ryddig på kjøkkenet med god skuffeplass og ikke minst med den skjulte matboden i den innebygde sorte veggen. Boden er kun litt over 3m2, men her har vi ekstra kjøleskap/frys, diverse tørrvarer og all sortering av papp, plast, metall, panteflasker ol. Gull verdt om du skal bygge/pusse opp.

Jeg liker veldig godt fargemiksen her, og at det oppleves lyst og minimalistisk.

Fortell gjerne litt om prosessen med å innrede rommet?
Jeg husker planleggingsprosessen som om det var i går, og savner det. Så gøy! Jeg brukte utallige timer i roomsketcher på å tegne ulike løsninger og planlegge små detaljer på kjøkkenet. Vi ønsket oss et stort og sosialt kjøkken, som var litt unikt med god plass i skuffer og skap slik at det var enkelt å holde orden. Vi ønsket ikke de vanlige overskapene og valgte derfor den innebygde veggen med skjult matbod og xl skuffer på kjøkkenøy.

Kjøkkenet er et av de dyreste valgene i et hus, så vi måtte være kreative og gjøre en del selv for å få råd til drømmekjøkkenet.

Ettersom romløsningen er åpen og med ekstra takhøyde valgte vi å bruke ulike tekstiler for å få god akustikk. Gardiner fra gulv til tak i front og et stort gulvteppe på den lille stuedelen. 

Annonse