Annonse

Etter at rivearbeidet var utført av dem selv, var det egentlig bare å lene seg tilbake og overlate arbeidet til dyktige fagfolk. Resultatet er blitt et smykke av et hus – med originale detaljer og en innredning som også byr på noen overraskelser. Bli med hjem til familien Holst-Larsen Nervik i Djupaskarvegen 41 i Haugesund.

Tekst: Liv Alsaker Sande. Foto: Grethe Nygaard

Samboerparet Torbjørn Nervik og Torbjørg Holst-Larsen visste at de ikke tok den enkleste veien da de bestemte seg for å totalrenovere boligen fra 1958. Men de hadde mange gode grunner til å gi seg i kast med et større renoveringsprosjekt. De likte beliggenheten høyt i terrenget med gode solforhold, utsikt og kort vei til sentrum,  Det at boligen hadde vært i Torbjørn sin familie i alle år, veide også tungt på vektskålen. 

Boligen ligger på en høyde i Djupaskarvegen i Haugesund.

Familievennlig
Vikanes Bungum arkitekter tegnet en funksjonell og innholdsrik bolig til dem. Småbarnsforeldrene likte spesielt at det ble laget en egen soveromsavdeling i underetasjen. Med både walk in closet og stort bad i forbindelse med foreldresoverommet. Totalt er det tre soverom og også et eget barnebad i denne etasjen.

Det er ikke ofte Vi Bygger Nytt omtaler en bolig som et smykke, men det er nettopp det ordet som vi føler passer best for å beskrive boligen på ca. 200 kvm. Da tenker vi ikke bare på den dekorative trappen fra Ølen Trevare som går gjennom de tre etasjene. En trapp med glass som gir fin innsyn fra hallen til 3. etasje og som binder etasjene vakkert sammen. De originale takene i stuene som er bevart fra gamlehuset. Peisen i hjørnet som også er fra husets opprinnelige byggeår. Alt innredet i en behagelig fargepalett nøye satt av Torbjørg i samarbeid med Malermester Langelandsvik. Eller det usedvanlig flotte hovedbadet i underetasjen med unike fliser, rosa skap, praktiske nisjer og et stort deilig badekar. For ikke å glemme de store vinduene i hovedetasjen som gir en følelse av å befinne seg på byens tak. Den samme følelsen får en om en tar en tur ut på den store sørvest-vendte terrassen. 

Gulv for salg! 
Vi tenker også på heltregulvet i eik som er lagt i hele huset og som nå kommer til å følge dem også videre – faktisk i det som kan beskrives som kommersiell sammenheng. Torbjørn og Torbjørg har nemlig bestemt seg for å begynne å importere og selge dette gulvet av Slavoniensk eik, en region i Kroatia – i samarbeid med ham som solgte dem gulvet Neriman Demirovic. Han er arkitekt og ingeniør og driver virksomhet fra Gründerloftet i Haugesund. Det er han som har kontakt med fabrikken og skal eie majoriteten i selskapet. De har gitt gulvet navnet Oakeik, har opprettet profil på Instagram og Facebook under samme navn og kommer til å føre gulvet i forskjellige valører. Nettside er underveis og snart vil de sende vareprøver per post til potensielle kunder. For Torbjørn og Torbjørg  blir gulvsalget kun en liten bigeskjeft ved av siden av jobbene de allerede har.

– Ja, det er egentlig rart hva en byggeprosess kan gi av ringvirkninger, men dette gulvet har vi så stor tro på at vi ønsker å gi folk anledning til å kjøpe det gjennom oss og fabrikken. Det er ikke uten grunn at vi har valgt å legge dette tykke heltregulvet i alle etasjene i boligen. Dette er et gulv som vil følge huset alltid og som med jevne mellomrom vil pusses opp og vedlikeholdes – nettopp fordi det er bestandig og bærekraftig, sier Torbjørn som ikke minst er fornøyd med leggingen av gulvet og kvaliteten på alle overgangene blant annet mot flisene i hallen og ved peisen. 

På loftet dukket disse fine stolene opp, som nå har fått følge av en Verner Panton-lampe fra Indesign.

Restaurerte stoler
Kjøkkenet er i åpen løsning mot stuen,  og innredningen fra Alno Kjøkken er i en slags “champagnefarge”. Spisestuemøblementet består av et større moderne bord fra Naver og eldre stoler av merket “Bambi” signert Rastad og Relling. Disse rålekre stolene fra 50-tallet som de fant på loftet, ble sendt til Østlandet for restaurering. Det er ikke bare spisestuestolene som er tatt vare på. I stuen finner vi også to lenestoler i skinn som også er fra 50-tallet og et rundt flott bord med teakbein som står i TV-stuen. 

– Det har vært viktig for å oss å ta vare på detaljer både i boligen og kvalitetsmøbler vi har funnet en del av i boligen. Det samme har vi også gjort med bilder og kunst som fulgte med boligen, sier Torbjørn.

Den øverste etasjen ble i sin tid brukt som tørkeloft, men ved å sette inn en boks i blikk fikk de full takhøyde og større utnyttelse på badet. På loftet er det også et kontor og en kombinert stue og gjesteværelse.

Kjøkkenet er fra Alno, mens benkeplatene er fra Skattkjær Skiferindustri. Spisestuestolene fant de på loftet og disse ble sendt til Østlandet for restaurering. Taket er originalt fra opprinnelig byggeår.

Storfornøyd
Torbjørn og Torbjørg flyttet inn i sommer og er veldig fornøyd med sluttresultatet. De synes byggeprosessen både har vært lærerik og spennende. 

– Med tanke på at bygningsarbeidet startet i november, må vi si det har gått ganske så raskt i forhold til alt som er gjort . Vi har blitt grundig informert av fagfolkene gjennom hele byggeprosessen og har virkelig følt oss i trygge hender underveis, sier Torbjørn og Torbjørg. 

Peisen i stuen ble bevart fra ”gamlehuset”.

Fargene i boligen

Hovedetasje: 
Vindfang/hall: Varmgrå
Gjestetoalett: Organic red
Stue/kjøkken: Washed linen
Biinngang: Varmgrå
Tv-stue: Raw canvas

Oppe: 
Kontor og loftstue: Raw canvas
Gang: Varmgrå

Underetasjen: 
Gang: Washed linen
Soverom/gjesterom: raw canvas
Barnerom: varmgrå
Hovedsoverom og garderobe (vegg og tak): washed linen
Hovedbad der det ikke er flis: Letthet

All maling som er brukt er fra Jotun. 

Stuen er innredet med sofagruppe fra Bohus – heltregulvet av merket Oakeik er lagt i alle de tre etasjene.
Annonse