OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Annonse

Hva er ditt favorittrom i boligen? Vi Bygger Nytt presenterer folks favorittrom. Gjennom sine egne bilder får leserne presentere favorittrommet og forklare hvorfor dette er favoritten.

Hvorfor er dette favoritten?  
Det er her vi samles og spiser sammen, men bordet brukes også til tegning, maling, søm, eller andre kreative prosjekter.  Sammen, eller hver for oss. 

Fortell om prosessen med å innrede rommet? 
Det vi likte best med interiøret i huset da vi kjøpte det, var at det hadde originale detaljer fra 50-tallet, som bl.a. denne doble buen mellom stua og spisestua. 

Siden rommet også brukes til kreative prosjekter har vi prioritert oppbevaring av sy- og tegnesaker i skapene, så det er lett tilgjengelig. De fineste vintage stoffene og sysakene får gjerne stå fremme også. 

Vi har valgt å holde veggene hvite, for her er det alltid mye som skjer fargemessig. Jeg er veldig glad i farger, og liker å sette sammen og prøve ut nye fargekombinasjoner. Da grupperer jeg f.eks. bildeveggen på nytt, flytter rundt på vaser, lamper, og flytter gulvtepper rundt i huset. Jeg elsker å handle vintage, og er alltid på jakt etter nye funn fra bruktbutikker her lokalt, og når vi er på reiser.  Kombinert med nyere ting, og gjerne med noe fint man har arvet, gir det et personlig hjem med egen stil. Det liker jeg godt. Og blir man lei det eller det ikke passer helt, så kan man alltids gi det tilbake til bruktbutikken, eller selge videre på Tise eller Finn.  

Hva med møblene?
Møblene her er en blanding av Ikea og gjenbruk. Pinnestolene er fra barndomshjemmet mitt, og de svarte rørstolene i skai med nagler, er vintage og fra den lokale produsenten Norsy fra 60-70talet. Taklampen er en klassisk gammel verkstedpendel fra Louis Poulsen, kjøpt brukt i København. Den røde vasen er Diane von Furstenberg for H&MHome. Gulvteppet er fra Rusta. Resten er vintage. Trillebordet i teak er dansk, kjøpt på designerloppis i Oslo for 15 år siden. Stolen er fra Hay, kjøpt på InDesign. Lamper og speil er gjenbruk. 

Bildene på veggen er alt fra selvportrett og tresnitt laget av sønnen i huset på 12 år, til kort kjøpt på reiser, og en bokillustrasjon som broren min har laget. Lyslyktene er fra Crush Concept, H&MHome og Fretex. Bøker bruker jeg både for å lage fargekombinasjoner og for å skape høyde til enkelte ting. 


Annonse