Annonse

Etter å ha besøkt Fryseriet på Åkra en varm og vakker sommerdag i juni, kan vi konkludere med at leilighetsprosjektet ikke lever opp til navnet sitt. Beliggenheten og utsikten som en lover i prospektet er imidlertid upåklagelig, og vi skjønner godt at mange karmøybuer allerede har signert her.

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Liv Alsaker Sande og boligleverandør

Navnet skjemmer ingen, heter det og det stemmer også for Fryseriet – boligprosjektet i Stongvegen 180 i Åkrehamn som har fått navn etter bygningen som stod her før. For at beliggenheten rett ved sjøkanten virkelig setter sitt preg på de 36 leilighetene, er det ingen tvil om. Nå ferdigstilles uteområdet og noen små detaljer her og der og flere har allerede flyttet. Fremdeles er det ledige leiligheter i alle de ytre etasjene. 

Nå som leilighetene er klare for innflytting, har megler Håkon Brekke-Brandtzæg i Eiendomsmegler1 registrert en stadig økende interesse. Mange setter pris på å besøke og observere leilighetene og få se alle detaljene på nært hold før de bestemmer seg.

Flotte og fargerike detaljer fra leilighetsbygget.  

– Vi har fått interiørkonsulent Ann Elin Sørøy Eriksen til å innrede to visningsleiligheter for oss med møbler fra Bohus Karmøy. Dette gir folk på visning en mer realistisk opplevelse og en kan for eksempel teste havutsikten mens en sitter i sofaen. Vi har også gjort en avtale med Bohus, at de kan kjøpe møblene og innredningen til gode priser, opplyser Håkon Brekke-Brandzæg som kan røpe at utsikten er like fin fra sofaen – for det har han sjekket selv. 

Megleren tar Vi Bygger Nytt med på en visningsrunde. Først en tur ned til sjøen for å kikke på den fine havnepromenaden, deretter en tur innom visningsleiligheten i 2. etasje, før vi besøker visningsleiligheten på første plan. Alle leilighetene har inngangspartiet sitt mot øst og det er inngang fra utsiden. Da slipper en lange korridorer og ganger, og i de to heishusene er det i tillegg store vinduer som slipper inn mye lys. 

Parkeringsanlegget er i et anlegg under bakken og her er det også en bod på ca. 5 kvm med strømuttak til hver leilighet – noe som er praktisk om en for eksempel trenger lading til elbilen. Det hører med båtplasser til Fryseriet som beboerne har anledning til å sikre seg. 

Husbankfinansiering
Fra leilighetene er det gjennomgang fra øst til vest og utgang til en stor skjermet terrasse. Størrelsen på terrassene varier fra leilighet til leilighet, men alle er av god størrelse med plass til alt en trenger, der en på fine dager kan se helt til Utsira.  Leilighetene varierer i størrelse fra 81 kvm opp til de største på 130 kvm og prisene er fra 3,7 millioner kroner. 

– For leilighetene under 90 kvm er det mulighet for husbankfinansiering til markedets laveste rente og avdragsfrihet i 8 år. Det er 2 soverom i de fleste av leilighetene, mens i de største er det 3 soverom. De aller fleste av leilighetene har også et toalettrom i tillegg til hovedbadet, opplyser Brekke-Brandtzæg. 

Standarden er det som ofte karakteriseres som generell høy med helfliset bad, Schmidt-kjøkken fra Neumann og lys eikeparkett i alle rom. 

Hvem er det som ønsker å bo her?

– Hovedvekten av de som har kjøpt til nå er folk mellom 50-70 år som ønsker å bo nær havet, og slippe hagearbeid og vedlikehold. Men vi har også kjøpere som er yngre og eldre enn det. Det er absolutt flest karmøybuer som har signert til nå. Her bor de sentralt og med en beliggenhet til havet som er helt unik. Kanskje har de også egen båt like ved? Samtidig som fellesarealene er grønne og fine og det er lekeplass rett utenfor. Her ligger med andre ord alt til rette for å leve det gode og aktive livet som de fleste foretrekker, smiler Brekke-Brandzæg før han skynder seg avgårde til neste visningsoppdrag i Fryseriet. 


Annonse