OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Annonse

Forskning viser at farger rundt oss er viktig for vårt velvære og humør. Vi bør sette farge på hjemmene våre og styre bort fra det gråe og nøytrale. Jeg har med flere anledninger malt veggene mine med farge, men har fort malt over for det blir for mye eller for rotete. 

Tekst og foto: Elisabeth Mjåseth

Jeg går rundt mye varer og møbler hele dagene og trenger en ”rolig” base hjemme. Etter mange år i møbelbransjen og som interiør-entusiast  vet jeg at de fleste av oss er som meg og ikke særlig vågelige. Vi styrer bort fra sterke farger på vegger og møbler og velger heller farger på tekstiler, puter og blomster. Noe som i seg selv er veldig fint og ”trygt”, men jeg syns allikevel jeg trengte mer farge hjemme .

Jeg synes Interiørstylist Tone Kroken er så flink til å sette farge på rom med store print og kunstverk, så da begynte jeg å lete etter noe stort som kunne  gjøre hjemme mer personlig. Jeg elsker duse rosa toner så det var viktig at hovedfargene var i den tonen. Fargen minner meg om Middelhavet og de gamle italienske husene som står tett i tett i fine dunkle rosa toner. Så ville jeg at jeg skulle skikkelig like det – ikke sitte å tenke om det kun passer inn. En skal like det en har rundt seg. Det har alltid vært viktig for meg. Og ja – det skulle være billig. Vi har mye dyr kunst, men de har av en eller annen grunn aldri blitt hengt opp i stuen og jeg orket ikke flere bilder som støver ned i en krok.

Valget fallt på et bilde med den fine tittelen «Sommernatt». Det er det første jeg ser når jeg kommer inn i stuen, og jeg blir glad hver gang jeg ser det. Ny divan i en kald beige cordfløyel har også kommet inn og erstattet den hvite vi hadde før. Rosa velurpute tar opp fargen i bildet og lager en harmoni når du kommer inn. Viktig at når du tilsetter slike fargeklatter hjemme at du plukker dem opp på små elementer. Så jeg merker det forskningen sier – farger er viktige og det gjør en faktisk glad. Så om du er som meg og ikke svinger malerkosten i spreke farger  – unn deg litt farge på veggen som er lett uskiftbart i form av et print eller canvas – og hvorfor ikke male det selv? Da får en jo akkuratt den fargen en ønsker! 

TIPS! Ta utgangspunkt i fargen i et bilde og la den være premissleverandør for resten av fargene i rommet. 


Annonse