Annonse

I disse dager flytter folk inn i de ni nye leilighetene i Solmarkgården på Åkra. Et leilighetsprosjekt som rett og slett måtte få kirkens velsignelse før byggherren Skude Bygg kunne sette i gang arbeidet. 

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande

Årsaken til at kirken ble koblet inn, er at leilighetene er nabo til gamle Åkra Kirke og da har bispedømmet rett til å uttale seg om plasseringen. Det gjorde de til gangs med hjemmel i kirkeloven paragraf 21 og ba om at bygget ble på 3 etasjer istedenfor på 4. Til slutt ble det opp til barne og familiedepartementet å ta seg av saken og de ga dispensasjon for at Skude Bygg fikk lov å sette opp bygget med 4 etasjer. 

– Så ikke rart vi var glad og lettet da den avgjørelsen kom og vi kunne sette i gang selve byggingen i april i fjor, forteller prosjektleder i Skude Bygg Arne Egil Thorsvik som fikk en langt lettere jobb da leilighetene skulle selges. 

– Det har rett og slett gått som en drøm og alle de ni leilighetene er solgt. Ingen tvil om at beliggenheten her midt i Åkra og løsningen på leilighetene fenger, sier han. 

2 sameier
I skrivende stund foregår det asfaltering utenfor bygget. Området skal også beplantes og det gjenstår noe arbeid innvendig før leilighetene blir overtatt.  Leilighetene i Solmarkgården er bygget sammen med Nylandsgården som også Skude Bygg står bak. Mens det er ni leiligheter i Solmarkgården, er det i 15 i Nylandsgården som stod ferdige for vel 2 år siden. 

– Selv om leilighetsprosjektene ligner hverandre, er det organisert i 2 forskjellige sameier, opplyser Thorsvik som opplever at mange ønsker å bo sentralt i Åkra sentrum.

– Fra disse leilighetene er det flott havutsikt, samtidig som en bor midt i smørøyet, sier han.

Leilighetene er romslige på godt over 100 kvm og har kombinert stue og kjøkken, bad og to/tre soverom. Til hver leilighet følger det med en romslig terrasse med fin vestvendt utsikt. Nederst er det parkeringsgarasje med bod til hver leilighet og næringslokaler som skal leies ut. 

Hvem gjorde hva?
Skude Bygg har knyttet til seg flere lokale underleverandører for å realisere Solmarkgården. Selve bygget er tegnet av Sevland Bunyan Arkitekter. Alutile har levert fasadeplatene, mens Friestad kjøkken & interiør har levert kjøkkenløsningene. GL betongentreprenør har gjort betongarbeidene, Åkra Elektriske har tatt seg av det elektriske arbeidet, mens byggteknikk er utført av Petter J. Rasmussen. Sig. Halvorsen har utført rørleggerarbeidene, Leif Inge Hansen har tatt seg av malerarbeidet, mens Parkettgruppen har levert gulvene. 

Esebjørtoppen neste prosjekt ut
Ikke før de har levert fra seg et leilighetsprosjekt på Åkra, går Skude Bygg i gang med et nytt leilighetsprosjekt. Denne gangen er det Esebjørtoppen som skal bygges ut med  17  leiligheter.
– Vi har opplevd stor interesse for dette prosjektet og bør selge omtrent halvparten av leilighetene før vi trykker på startknappen. Vi nærmer oss dette tidspunktet nå, sier prosjektleder i Skude Bygg Arne Egil Thorsvik.


Annonse