Annonse

Jeg husker godt hvor kjekt jeg som barn synes det var da mine foreldre satte i gang med diverse ommøbleringsprosjekter. Bare i løpet av noen timer fornyet de stuen ved å plassere sofagruppen på et nytt sted, mens spisebordet ofte fikk plassen der sofaen hadde stått. I kjølvannet måtte vi fire barna være med og flytte på diverse pyntegjenstander og lamper. Etterpå feiret vi kanskje med å lage oss noe god mat og teste de nye omgivelsene. Og alltid var vi enige om at alt var mye bedre nå. Så rart vi ikke hadde gjort dette før!

Ferdighetene gikk tydelegvis i arv og ikke lenge etter var jeg selv i gang å ommøblere og dekorere ungdomsrommet mitt på en ny måte. En periode skulle jeg bare ha det hvitt og rødt på rommet og passet på å dekorere med Marianne-drops i en hvit skål. 

Etter det gikk det slag i slag med den ene ommøbleringen etter den andre. Ofte holdt jeg på ut i de sene nattetimer. Til det helt stoppet opp for omtrent 5 år siden. 

Men nå har jeg gjort det igjen, og jeg skylder på «brakkelivet» under koronaen. For i disse tider der vi befinner oss mer hjemme enn noen gang, blir det veldig fristende å forandre omgivelsene ved å flytte rundt på det vi allerede har. Og her en dagen gjorde jeg store forandringer på kort tid. Mannen hadde bare vært ute et lite ærend og kom hjem til en «ny» stue. I mens hadde jeg flyttet to sofaer, flere lamper, noen bilder og byttet ut noen vaser og puter. Og jeg har ikke tenkt å stoppe – for ikke bare gjør det godt å kjenne på litt forandring. Det gir også inspirasjon i en tid der vi trenger nettopp det og det beste av alt: Det er helt gratis! 

Lykke til med ditt ommøbleringsprosjekt! 

Ps: Om du lurer på hvordan jeg klarte å flytte på 2 sofaer helt alene, så skyldes ikke det at jeg er veldig sterk. Men at jeg bruker tepper til å flytte med 🙂

Liv Alsaker Sande

Annonse