Annonse

De fleste rommene har nå fått sin endelige form. Malerne er i gang med sparkling og maling. 3,8 tonn med gulvplank er klart for fordeling rundt omkring i huset. Ingen tvil om at byggeprosessen er kommet til sluttfasen i Djupaskarsvegen 41 i Haugesund. 

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande.  Foto: Private og Grethe Nygaard

Utendørs har samboerne Torbjørn Nervik og Torbjørg Holst-Larsen benyttet finværsdagene i april til å komme i gang med maling. Det meste av kledningen har nå fått ett strøk og de har startet på runde to. 

– Vi er fremdeles i rute til innflytting i slutten av mai, men siden vi nå har valgt at vi også skal bytte tak blir det muligens en liten forskyvning på ferdigstillelse ute, sier Torbjørn . 

Mureren har den siste tiden gjort de siste forberedelsene på samtlige våtrom, herunder fall til sluk og membran, slik at det nå er klart for fliser. Elektriker har måttet tåle et par småjusteringer ekstra, men har nå fått på plass alle punkter til taklamper, spotter, vegglamper og stikkontakter. Rørlegger har også gjort klart alt som skal være skjult i vegger og tak. 

– En liten milepæl er jo også at vi nå faktisk har vann i kraner – om enn bare de tre utekranene enn så lenge. Vi må virkelig berømme fagfolkene som jobber her. De er medgjørlige og tålmodige og gjør sitt beste for at vi skal få det akkurat slik vi ønsker å få det, sier Torbjørn Nervik og Torbjørg Holst-Larsen. 

– Vil bo oss inn
Hva med møbleringen – er det bestillinger på gang?

– Vi har bestilt sofa til hovedstuen og TV-stuen og seng til oss selv. Sofaer bestilte vi for en stund siden da det nå er relativt lang leveringstid på slikt. Blir spennende å se hvordan det passer inn i rommet, sier Torbjørn og Torbjørg. 

Lampen som allerede hang i spisestuen har de tatt vare på. Spisebordet har de arvet av familie og har reparert spisestuestolene som de fant på loftet.

– Dette er stoler som var i bruk her fra huset var nytt og fram til starten av 90-tallet. De var litt slitne og trengte en reparasjon. Nå satser vi på at de holder  50-60 år til, smiler de

De har også et par andre eldre møbler stående som de vil forsøke å bruke.

– Vi satser på å bruke tid på “å bo oss inn” – og trenger ikke ha alt klart fra første natt vi bor her, sier de. 

Familieeiendom
Boligen i Djupaskarvegen 41 har vært i Nervik-familien siden den ble bygget i 1958. Det er Vikanes Bungum Arkitekter som har modernisert og laget ny funksjonell planløsning i den omtrent 200 kvm store boligen. I første etasje kommer det to barnerom, barnebad, vaskerom, kjellerstue og her vil også komme hovedsoverom med egen walk-in garderobe og bad. I 2. etasje blir det hovedinngang, gjeste-WC, hall, kjøkken, bi-inngang/grovkjøkken, spisestue, stue med åpen løsning og en egen TV-stue. Med et takoppløft får de en tredje etasje med loftstue, bad, kontor og rom for oppbevaring. Fra hovedetasjen blir det utgang til en større terrasse med praktfull utsikt mot sentrum av Haugesund.  


Annonse