Annonse

Kulden slapp taket og vårværet slo til for fullt tidlig mars måned. Vi er litt bortskjemt på Vestlandet med tidlig vårfornemmelse, og vi tenker ikke alltid på at været kan snu om på et blunk. Når man er så klar for hagearbeid føles mars måned som en av de lengste. Det er smart å holde litt igjen, men det finnes planter du kan starte med som tåler noe skiftende vær.

Jeg har laget en sammenplantning med stemor, ranunkler, hvite narsisser (pinselilje), kløver og rutelilje. Vårlyng og perleblomster er også gode alternativ. Et tips kan være å plante vårblomster i krukker som er lette å flytte på i starten dersom vær og vind krever det. Plantene trenger å herdes dersom gradestokken kryper nedover om nettene, men med litt tilvenning noen dager ute på dagtid og et lunt sted om natten som for eksempel en garasje – så går det bra. 

Påskeegg med mosedekor
Du trenger:
– påskeegg i papp i flere størrelser
– stein/grus
– teip
– plastfolie/plastpose3
– mose
– bindetråd
– hamptråd
– blomsterdekor

Fyll opp påskeegget med stein for å gi det tyngde for vinden. Teip delene sammen på midten og surr plastfolie eller bruk en plastpose rundt egget for å hindre at påskeegget går i oppløsning når det blir fuktig.

Legg mosen rundt og surr den fast med bindetråd. Pynt med hamptråd, blomster og påskeeggene er nå klar til å dekorere inngangspartiet eller hagen!

God påske!


Annonse