Annonse

Jorunn Hagesæther og Tom Falkeid har ikke bare bygget ny hytte på Haukeli og kjøpt seg et transportabelt sagbruk. De har også kjøpt campingplassen på Høydalsmo i Tokke kommune i Telemark. Og ikke minst 120 mål skog.

– Det var skogen vi var mest på jakt etter. Vi ønsker å være selvforsynt med ved og materialer og har nok sikret oss bra nå, smiler de. Høydalsmo ligger ca. 1 times kjøring fra hytta deres på Vamark. På campingplassen var det fra før 6 campingshytter, et servicebygg og en leilighet i servicebygget på ca. 60 kvm.

– Vi ser for oss at vi kan pusse opp denne leiligheten og bo i den ved behov, sier de.

De overtok campingplassen i begynnelsen av mars og gleder seg til å starte arbeidet på ulike prosjekter.

– Planen i første omgang er å sette i stand campinghyttene. Vi skal sette inn nye vinduer som gir flott utsikt til elven rett i nærheten og har allerede fått tak i masse pent brukte møbler. Kan ikke love når hyttene er klare for utleie, men det hadde vært supert om vi fikk noen av dem ferdige til sommeren. Vi ser for oss at dette kan være en slags selvbetjent campingplass der folk ordner seg selv. Vi ønsker også på sikt å gjøre plass til bobiler, sier Tom og Jorunn som selv har bobil og vet hva som må til for å bli attraktiv for “bobilfolket”

Egentlig fulgte det også med en bolig og en driftsbygning til eiendommen, men disse er overtatt av Vegvesenet og skal rives. 

– Det var også derfor det ikke var boplikt, som det egentlig er på denne type eiendommer i Tokke. Så da åpnet det seg altså for oss og etter en budrunde med flere interesserte var det vi som vant. Så nå har vi mange spennende prosjekter på gang – ved siden av jobbene våre i Haugesund, forteller Jorunn og Tom. 

Følg Jorunn og Tom sitt prosjekt på Høydalsmo på Instagram @falksaether 


Annonse